
Kabaču ikri ir iecienīta dārzeņu uzkoda daudziem cilvēkiem. Aromātiskā cepto dārzeņu pasta ir tik garda, ka var viegli apēst nelielas burciņas saturu vienā reizē.
Jums noteikti patiks šī neparastā uzkoda: kabaču ikri ar majonēzi. Šī mērce ēdienam piešķir samtainu, gludu tekstūru, nevis ūdeņainu. Tā arī mīkstina tomātu skābumu. Majonēzes pievienošana padara mērci bagātīgāku, un tā ilgāk uzglabājas burciņās.
Šim ēdienam vislabāk izvēlēties jaunus, mīkstas mizas kabačus. Ja jums ir tikai vecāki kabači, tos nomizojiet un izņemiet sēklas.
Sastāvdaļas
1 kilograms kabaču
2 sīpoli
4 ēdamkarotes majonēzes
3ēdamkarotes tomātu pastas
3ēdamkarotes saulespuķu eļļas
1 pilna ēdamkarote cukura
½ tējkarotes sāls
1 lauru lapa
Sāls, pipari un garšvielas pēc garšas
Jums būs nepieciešama arī gaļas maļamā mašīna vai blenderis.
LASI VĒL:
Vai kaķiem vajadzētu valkāt kakla siksniņu - veterinārārsti skaidro plusus un mīnusus
Nepārspēta metode no 90tajiem - ko sāls paveic jūsu veļas mašīnā
Pagatavošanas gaita
Nomazgājiet kabačus, nogrieziet kātiņus un, ja nepieciešams, nomizojiet. Rupji sakapājiet sīpolus. Uzkarsējiet divas ēdamkarotes eļļas pannā un apcepiet sīpolus 3–4 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Apceptos dārzeņus un kabačus divas reizes pēc kārtas sasmalciniet blenderī vai gaļas mašīnā. Varat pievienot svaigu sīpolu tieši un izlaist cepšanas soli. Tomēr, apcepot, kabaču kaviārs būs garšīgāks.
Pievienojiet tomātu pastu, majonēzi, sāli, cukuru, saulespuķu eļļu un garšvielas pēc garšas. Pievienojiet lauru lapu. Pārlejiet maisījumu katliņā ar biezu dibenu un vāriet uz lēnas uguns apmēram 2 stundas.
Ik pa laikam apmaisiet, lai maisījums nepiedegtu pie apakšas. Esiet uzmanīgi: karstais maisījums gatavošanas laikā var sākt burbuļot un “iet pa gaisu”.
Kamēr kabaču kaviārs ar majonēzi vēl ir karsts, ielejiet to sterilizētās burkās un aizveriet ar sterilizētiem vākiem. Apgrieziet burkas otrādi un pārklājiet ar biezu segu, līdz tās pilnībā atdziest.
Pēc tam tās var uzglabāt pastāvīgi. Uzkoda uzglabāsies aptuveni 2 gadus, un pēc atvēršanas tā jāuzglabā ledusskapī ne ilgāk kā 7 dienas.