
Borščs ir ēdiens, kas patīk daudziem, un, tuvojoties aukstajam laikam, daudzas saimnieces to steidz gatavot biežāk. Bet, šīs zupas pagatavošana ir diezgan garš process. Tāpēc, lai to atvieglotu, mana vecmāmiņa jau laikus gatavoja boršča sagataves.
Boršča sagataves pagatavošana ziemai ir vienkārša un diezgan ātra. Tas neprasa daudz laika vai pūļu. Piedāvājam manas vecmāmiņas Olgas recepti, kas ir izklāstīta soli pa solim.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Tomāti - 1 kg
Burkāni - 1 kg
Bietes - 3 kg
Kāposti - 2 kg
Sīpoli - 1 kg
Paprika - 0,5 kg
Pupiņas - 2 glāzes (sausas)
Nepieciešamās sastāvdaļas marinādei
9% etiķis - 100 ml
Cukurs - 250 g
Sāls – 2 līdz 3 ēdamkarotes
LASI VĒL:
Jūsu spatifīla augs sulīgāka, ja izvairīsieties no vienas izplatītas kļūdas
Atbrīvojieties no zirnekļiem bez ķimikālijām - vienkāršs, lēts līdzeklis, kas atrodams katrā mājā
Pagatavošanas gaita
Sausas pupiņas iemērc 8 stundas ūdenī, pēc tam vāra, līdz tās ir pusgatavas. Smalki sakapā tomātus, sīpolus un papriku, neaizmirstot no paprikas izņemt sēklas. Sarīvē burkānus un bietes. Smalki sakapā kāpostus.
Visus sasmalcinātos dārzeņus un pupiņas ievieto lielā katlā. Pievieno cukuru un sāli. Labi samaisa.
Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes uz vidējas uguns, bieži maisot, lai nepiedegtu. Dārzeņi izdalīs daudz sulas.
Kad dārzeņi ir mīksti un gatavi, pievieno etiķi un vāri uz lēnas uguns vēl 3 minūtes. Tad ielej karsto mērci sterilizētās burkās, cieši aizver. Apgriez burkas otrādi, ietini segā un ļauj pilnībā atdzist.
Aukstā laikā, kad nav laika ilgām gatavošanas sesijām, vienkārši uzvāri buljonu, pievieno sasmalcinātus kartupeļus un pēc tam pievieno dažas karotes šīs mērces. Tavs borščs ir gatavs – ļoti sarkans, bagātīgs, ar unikālu mājas garšu.