Vistas šavarma ar ķiploku mērci - garda recepte

Garšīgā vistas šavarma ir ēdiens, ko var atrast Stambulas, Atēnu vai Telavivas ielās. Tajā apvienota sulīga gaļa, svaigi dārzeņi, mīksta pitas maize un nepārspējama ķiploku-jogurta mērce.

Šī Vidusjūras ēdiena versija ir ne tikai garšīga, bet arī daudz veselīgāka nekā ātrās ēdināšanas alternatīva. To pagatavot mājās ir pavisam vienkārši; jums tikai jāzina daži kulinārijas triki.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vistas fileja vai stilbiņi bez kauliem - 900 g

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Ķiploku garšviela – pēc garšas

Kūpināta paprika – pēc garšas

Maltas ķimenes – pēc garšas

Tomātu pasta - 1 ēdamkarote

Olīveļļa - 3 ēdamkarotes

Sīpols - 1 gabals

Svaigs ķiploks – pēc garšas

Sasmalcināti pētersīļi - 1 ēdamkarote

Plāna pitas maize vai lavašs – 4 līdz 5 gabali

Marinēti vai mazsālīt gurķi – pēc garšas

Svaigi salāti (aisberga vai romiešu salāti)

Tomāti – pēc garšas

Sumaks – pēc garšas

Sastāvdaļas ķiploku mērcei

Dabīgais jogurts - 80 ml

Majonēze - 80 ml

Skābais krējums - 80 ml

Citrona sula - 1 ēdamkarote

Sāls – pēc garšas

Ķiploks - 3 daiviņas

Ķiploku garšviela – pēc garšas

Melnie pipari – pēc garšas

Lociņi – pēc garšas

Sarkanais sīpols - 1 gabals

Sāls – pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošana

Lielā bļodā sajauciet vistu ar garšvielām, tomātu pastu, sīpolu, ķiploku un olīveļļu. Ļaujiet marinēties vismaz 30 minūtes, ideālā gadījumā 2 stundas ledusskapī.

Cepiet vistu uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai. Ja vēlaties, gaļu varat pabeigt cept cepeškrāsnī, lai iegūtu sulīgāku rezultātu.

Sajauciet visas mērces sastāvdaļas bļodā līdz gludai masai. Mērcei jābūt biezai un aromātiskai. Pirms pasniegšanas atdzesējiet ledusskapī.

Sagrieziet sīpolu pusgredzenos, viegli sāliet, pievienojiet pētersīļus, sumaku un citrona sulu. Samaisiet, lai izveidotu aromātisku uzkodu.

Uz pitas maizes uzlieciet salātu lapas, vistas gabaliņus, tomātus, gurķus, nedaudz sīpola un sumaka un pārlejiet ar ķiploku-jogurta mērci.

Satiniet pitas maizi un viegli apbrūniniet to sausā pannā vai uz grila 1–2 minūtes no katras puses, līdz tā kļūst kraukšķīga.

Pasniedziet šavarmu ar svaigiem kartupeļiem vai ceptiem dārzeņiem. Lai iegūtu vēl aromātiskāku pieredzi, divkāršojiet mērces daudzumu; tā labi sader gan ar vistas nagetiem, gan dārzeņiem.

Šī vistas šavarma ar ķiploku-jogurta mērci ir lieliska izvēle ģimenes vakariņām vai gardai uzkodai. Viegla, aromātiska un olbaltumvielām bagāta, tā aizvedīs jūs Vidusjūras ceļojumā tieši jūsu virtuvē.