
Garšīgā vistas šavarma ir ēdiens, ko var atrast Stambulas, Atēnu vai Telavivas ielās. Tajā apvienota sulīga gaļa, svaigi dārzeņi, mīksta pitas maize un nepārspējama ķiploku-jogurta mērce.
Šī Vidusjūras ēdiena versija ir ne tikai garšīga, bet arī daudz veselīgāka nekā ātrās ēdināšanas alternatīva. To pagatavot mājās ir pavisam vienkārši; jums tikai jāzina daži kulinārijas triki.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Vistas fileja vai stilbiņi bez kauliem - 900 g
Sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Ķiploku garšviela – pēc garšas
Kūpināta paprika – pēc garšas
Maltas ķimenes – pēc garšas
Tomātu pasta - 1 ēdamkarote
Olīveļļa - 3 ēdamkarotes
Sīpols - 1 gabals
Svaigs ķiploks – pēc garšas
Sasmalcināti pētersīļi - 1 ēdamkarote
Plāna pitas maize vai lavašs – 4 līdz 5 gabali
Marinēti vai mazsālīt gurķi – pēc garšas
Svaigi salāti (aisberga vai romiešu salāti)
Tomāti – pēc garšas
Sumaks – pēc garšas
Sastāvdaļas ķiploku mērcei
Dabīgais jogurts - 80 ml
Majonēze - 80 ml
Skābais krējums - 80 ml
Citrona sula - 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas
Ķiploks - 3 daiviņas
Ķiploku garšviela – pēc garšas
Melnie pipari – pēc garšas
Lociņi – pēc garšas
Sarkanais sīpols - 1 gabals
Sāls – pēc garšas
LASI VĒL:
Kotletes ar kāpostiem un vistu — garšu piedzīvojums, ko noteikti jāizmēģina
Kāpēc sieviete pārstāj cienīt vīrieti - iemesls, par ko klusē Holivudas filmās
Pagatavošana
Lielā bļodā sajauciet vistu ar garšvielām, tomātu pastu, sīpolu, ķiploku un olīveļļu. Ļaujiet marinēties vismaz 30 minūtes, ideālā gadījumā 2 stundas ledusskapī.
Cepiet vistu uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai. Ja vēlaties, gaļu varat pabeigt cept cepeškrāsnī, lai iegūtu sulīgāku rezultātu.
Sajauciet visas mērces sastāvdaļas bļodā līdz gludai masai. Mērcei jābūt biezai un aromātiskai. Pirms pasniegšanas atdzesējiet ledusskapī.
Sagrieziet sīpolu pusgredzenos, viegli sāliet, pievienojiet pētersīļus, sumaku un citrona sulu. Samaisiet, lai izveidotu aromātisku uzkodu.
Uz pitas maizes uzlieciet salātu lapas, vistas gabaliņus, tomātus, gurķus, nedaudz sīpola un sumaka un pārlejiet ar ķiploku-jogurta mērci.
Satiniet pitas maizi un viegli apbrūniniet to sausā pannā vai uz grila 1–2 minūtes no katras puses, līdz tā kļūst kraukšķīga.
Pasniedziet šavarmu ar svaigiem kartupeļiem vai ceptiem dārzeņiem. Lai iegūtu vēl aromātiskāku pieredzi, divkāršojiet mērces daudzumu; tā labi sader gan ar vistas nagetiem, gan dārzeņiem.
Šī vistas šavarma ar ķiploku-jogurta mērci ir lieliska izvēle ģimenes vakariņām vai gardai uzkodai. Viegla, aromātiska un olbaltumvielām bagāta, tā aizvedīs jūs Vidusjūras ceļojumā tieši jūsu virtuvē.