Kā ātri novārīt bietes un burkānus

Mana tante Zina atklāja, ka, pievienojot tējkaroti cepamās sodas ūdenim, ko izmanto biešu vārīšanai, var samazināt gatavošanas laiku no vairākām stundām līdz 3–5 minūtēm.

Šī metode padara dārzeņus mīkstus un viegli sagriežamus, taču ir svarīgi izmantot tikai vienu tējkaroti uz 1,5–2 litriem ūdens, lai izvairītos no nepatīkamas pēcgaršas.

 Pēc gatavošanas ieteicams dārzeņus rūpīgi noskalot, lai noņemtu atlikušo cepamo sodu. Šādi dārzeņi ir īpaši piemēroti salātiem ar majonēzi vai citām mērcēm, kas neitralizē cepamās sodas garšu.

Kā ātri pagatavot bietes un burkānus mikroviļņu krāsnī

Vēl viena ļoti ātra un ērta metode ir dārzeņu karsēšana pārtikas maisiņos mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, ievietojiet nomizotus vai mazgātus dārzeņus cepammaisos, tos nemizojot, dažas reizes sadurstiet, lai izplūstu tvaiks, un karsējiet mikroviļņu krāsnī. Aptuvenais gatavošanas laiks:

Burkāni - 5-7 minūtes

Bietes - 7-15 minūtes (atkarībā no lieluma)

Kartupeļi - 5-6 minūtes

LASI VĒL:

Šī metode saglabā dārzeņu spilgto krāsu, sulīgumu un labākās īpašības, kā arī samazina virtuves piederumu izmantošanu un tīrīšanas laiku.

Kā cept dārzeņus cepeškrāsnī

Arī profesionāļi iesaka cept dārzeņus, kas arī ietaupa laiku un uzlabo garšu. Lai to izdarītu, nomazgājiet un nomizojiet burkānus un bietes, pārgrieziet tos uz pusēm, apsmērējiet ar augu eļļu, novietojiet uz cepampapīra un cepiet 180 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes. Šie dārzeņi saglabā savu saldumu un formu, padarot tos ideāli piemērotus griešanai salātos.

Pārbaudiet gatavību ar nazi - ja tos var viegli caurdurt, dārzenis ir gatavs. Pēc nelielas atdzesēšanas noņemiet mizu un sagrieziet salātiem.

Tādējādi mūsdienu virtuves dzīves knifi un metodes ļauj dažu minūšu laikā pagatavot pamata dārzeņus klasiskajiem salātiem, piemēram, Olivjē, vinegretam vai siļķei kažokā. Tie saglabā savu garšu, krāsu un tekstūru neatkarīgi no izvēlētās gatavošanas metodes.