Vistas pīrāgs - sātīga recepte visai ģimenei

Ja meklējat vienkāršu, bet oriģinālu recepti ģimenes pusdienām vai vakariņām, dārzeņu vistas pīrāgs ir lielisks risinājums. Šis ēdiens apvieno maigu vistu, aromātiskus dārzeņus un kausētu sieru, un to var viegli pielāgot jūsu gaumes vēlmēm.

Sastāvdaļas mīklai

Olas 4

Piens 100 ml

Milti 100 g

Cietais siers 100 g

Sāls 2 g

Oregano 2 g

Sastāvdaļas pildījumam

Kartupeļi 3

Vistas fileja 1 gabals

Sarkanā paprika 1

Kabači 1

Sēnes 150 g

Sarkanais sīpols 1

Ķiploks 10 g

Augu eļļa 30 ml

Sāls un pipari pēc garšas

Garšvielas (melnie pipari, ķiploku garšvielas) pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Bļodā sakuļ olas un pienu, pievieno miltus un labi samaisa līdz gludai masai. Tad sarīvē sieru un pievieno to maisījumam. Ja vēlas, var pievienot nedaudz oregano garšai.

Nomizo kartupeļus un rupji sarīvē. Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos. Sīki sakapējiet sīpolu, papriku un kabaci sagrieziet strēmelītēs, bet sēnes – šķēlītēs.

Uzkarsējiet nedaudz augu eļļas pannā un apcepiet sīpolu līdz zeltaini brūnam. Pievienojiet vistu un apcepiet 5–7 minūtes, līdz tā ir viegli apbrūnējusi. Pēc tam pievienojiet papriku, sēnes un kabacu, pievienojiet sāli un piparus un apcepiet vēl 5 minūtes.

Lielā bļodā sajauciet sarīvētos kartupeļus ar sautētiem dārzeņiem un vistu. Pēc garšas pievienojiet garšvielas un ķiploku garšvielu un labi samaisiet.

Ieeļļojiet cepšanas pannu ar eļļu, ielejiet dārzeņu maisījumu pannā, pārlejiet sagatavoto mīklu un izlīdziniet virsmu. Cepiet 180–200 °C temperatūrā 45 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Pirms pasniegšanas sajauciet skābo krējumu ar medu un pārlejiet pīrāgu. Lai iegūtu spilgtāku garšu, pievienojiet nedaudz kečupa.

Pildījumam varat pievienot brokoļus, burkānus vai ziedkāpostus. Izmantojiet jebkuru cieto sieru, kas labi kūst. Šis pīrāgs ir garšīgs gan karsts, gan auksts, un to var pasniegt ar svaigiem salātiem.

Šis dārzeņu pīrāgs ar vistu apvieno dārzeņu ieguvumus veselībai ar vistas olbaltumvielām, savukārt maigā mīkla un aromātiskās garšvielas padara to par īstu ģimenes klasiku. Izmēģiniet to un šis ēdiens noteikti kļūs par ģimenes iecienītāko.