Ķiršu torte “Melnais mežs” - izcili garda deserta recepte

Ķiršu desertiem piemīt īpašs šarms - tie ir maigi, tomēr nedaudz skābeni, lieliski līdzsvarojot krējuma un biskvīta saldumu. Viens no šādiem kulinārijas šedevriem ir leģendārā "Melnā meža" kūka.

Savā oriģinālajā vācu formā Schwarzwälder Kirschtorte parasti gatavo ar ķiršu liķieri, taču mājās gatavotu versiju var pagatavot arī bez tā, nezaudējot garšu. Patiesībā tas padara desertu pieejamāku pat bērniem.

Sastāvdaļas biskvītam

Olas 4

Cukurs 200 g

Vaniļas cukurs 1 paciņa

Jogurts (vai kefīrs) 200 g

Sviests 200 ml

Kakao 8 ēdamkarotes

Cepamais pulveris 1 paciņa

Milti 2-2,5 glāzes

Sastāvdaļas ķiršu kārtai

Konservēti ķirši savā sulā 2 burciņas

Ciete 4 ēdamkarotes

Cukurs 200 g

Vaniļas cukurs 2 paciņas

Sastāvdaļas krēmam

Trekns saldais krējums 600 ml

Putukrējuma biezinātājs 3 paciņas

Maskarpone (vai krēmsiers) 250 g

Sastāvdaļas dekorēšana

Piena šokolāde

Ķirši

Saldais krējums

Kūkas pagatavošanas gaita

Sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst viegla un gaisīga. Pievieno jogurtu un sviestu un samaisa. Pakāpeniski pievieno izsijātu kakao, cepamo pulveri un miltus, neļaujot mīklai kļūt pārāk biezai.

Lej ar sviestu ieziestā pannā, izlīdzina virsmu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C apmēram 30-35 minūtes. Pārbauda gatavību ar iesmiņu. Atdzesē.

Nokāš ķiršus, saglabājot sulu. Izšķīdiniet cieti daļā sulas, pēc tam pārējo uzvāriet kopā ar cukuru un vaniļu. Pievienojiet cieti, samaisiet un vāriet, līdz tā sabiezē. Vienmērīgi izklājiet karsto maisījumu uz biskvīta un ļaujiet pilnībā atdzist.

Saputojiet auksto saldo krējumu ar biezinātāju, pakāpeniski pievienojot maskarpones sieru, līdz krēms ir mīksts, bet saglabā savu formu. Uzklājiet to uz sacietējušās ķiršu kārtas un izlīdziniet.

Apkaisiet ar rīvētu šokolādi, izveidojiet dažas saldā krējuma "ligzdiņas" un katru izrotājiet ar ķirsi. Kūku ievietojiet ledusskapī vismaz uz 6 stundām vai vēlams uz nakti, lai kārtas labi sacietētu un deserts kļūtu vēl gardāks.

Padomi

Lai iegūtu klasisku, "pieauguša" pieskārienu, biskvītu pārlejiet ar dažām karotēm ķiršu liķiera. Vieglākai versijai daļu krējuma varat aizstāt ar jogurtu ar zemu tauku saturu, bet cukuru ķiršu kārtā - ar medu.

Maiga šokolādes biskvīta, sulīgu ķiršu un krēmīga "mākoņa" kombinācija rada līdzsvaru, kas reti kad kādu atstāj vienaldzīgu. Tā ir ideāli piemērota svētkiem, romantiskiem vakariem vai vienkārši, lai palutinātu sevi un savus mīļotos ikdienā.