Marinēti kāposti ar vīnogām, kad gatavi jau 24 stundās – pat vīramāte būs iepriecināta

Aizmirstiet par klasiskajām skābētu kāpostu receptēm, kuru pagatavošana prasa nedēļām ilgu gaidīšanu. Jaunais rudens hits ir kraukšķīgi, sulīgi un neticami aromātiski marinēti kāposti ar vīnogām.

Šīs receptes labākā daļa ir tā, ka to var baudīt jau nākamajā dienā. Ar šo brīnišķīgo recepti dalījās ukraiņu šefpavāre Džeina Lubovica savā Facebook ierakstā.

Kāpostu un saldo vīnogu kombinācija sākumā var šķist neparasta, taču tas ir to fenomenālās garšas noslēpums. Vīnogas ēdienam piešķir vieglu saldumu un sulīgumu, pārvēršot parastu uzkodu par īstu delikatesi. Šie kāposti ir lielisks papildinājums gaļas ēdieniem, kartupeļiem vai vienkārši kā patstāvīga uzkoda, kas pārsteigs jūsu viesus. Recepte ir tik vienkārša, ka pat iesācējs pavārs ar to var tikt galā.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Baltais kāposts - 1 vidēja lieluma galviņa

Burkāni – 1 līdz 2

Vīnogas – 200 līdz 300 g (vēlams bezsēklu šķirnes)

Paprika - 1

Ķiploks – 3 līdz 4 daiviņas

Marinādei (uz 1 litru ūdens) nepieciešamās sastāvdaļas

Sāls - 2 ēdamkarotes

Cukurs - 5 ēdamkarotes

Eļļa - 5 ēdamkarotes

Etiķis (9%) - 3 ēdamkarotes

Melnie pipari – 5 līdz 7 zirnīši

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Kāpostus plāni sarīvē. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Papriku sagriež strēmelītēs, bet ķiplokus - plānās šķēlītēs. Nomazgā vīnogas un atdala ogas.

Lielā bļodā uzmanīgi sajauc kāpostus, burkānus, papriku un ķiplokus. Pievieno vīnogas un vēlreiz viegli samaisa, lai nesabojātu ogas.

Katliņā ielej 1 litru ūdens un uzvāra. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi un piparus. Labi samaisa, lai kristāli izšķīstu.

Dārzeņu maisījumu cieši, bet ne pārāk cieši, ievietojiet burkā vai citā piemērotā traukā. Pārlejiet karsto marinādi.

Atstājiet kāpostus istabas temperatūrā, līdz tie pilnībā atdziest, pēc tam ievietojiet ledusskapī uz 24 stundām.

Tikai pēc 24 stundām jūsu neticamā uzkoda ir gatava! Kraukšķīgi, mēreni saldi, ar vieglu skābumu un pikantu aromātu — šie kāposti pārsteigs ikvienu.