
Brīvdienas un nedēļas nogales ir lielisks laiks, lai nesteidzīgi baudītu gardas maltītes, tajā skaitā arī brokastis. Mana mamma padalījās ar dažiem padomiem, kā var izcept izcili gardas pankūkas.
Rezultātā sanāk katra pankūka kā īsts šedevrs, kuru pat mierīgi varētu rādīt dažādos reklāmas rullīšos. Pankūkas ir tik garšīgas, ka visa ģimene noteikti prasīs vēl, lai tādas uztaisa. Ar tēju un ar medu - tas ir kaut kas burvīgs.
Savā bērnībā vienmēr mammai jautāju, kad būs pankūkas un vai pildījums netecēs ārā, ja uzliks pa virsu kādu uzlējumu. Māmiņa vienmēr jauki pasmējās un pateica, ka neuztraucies, viss būs garšīgi!
Lai tomēr uzlējums netecētu laukā, mamma taisīja speciāli priekš manis bez caurumiņiem. Man bija tāds prieks, ka vienkārši lēkāju visu laiku!
Pankūkas bez caurumiņiem
Kad vēlos iepriecināt visu savu ģimeni ar tādām pankūkām, kur būs arī uzlējums, tad es izmantoju savas māmiņas recepti. Labāko par to tā arī nav sanācis atrast - pārbaudīta vērtība! Pankūkas pagatavošanas process ir viegls un rezultātā sanāk visai stingras. Perfekti derēs dažādiem pildījumiem, piemēram, ar zapti vai iebiezināto pienu. Papildus ir iespējams pagatavot arī sāļās pankūkas - ar cieto sieru, zaļumiem un sēnēm. Siers izkusīs, bet neiztecēs!
Sastāvdaļas:
4 lielās karotes augu eļļas (piemēram, rapšu vai saulespuķu);
4 lielās karotes cukura;
2 glāzes kviešu miltu;
2 glāzes piena;
4 vistas olas;
2 lielās karotes kartupeļu cietes;
1 glāze verdoša ūdens;
Vaniļas cukurs;
Nedaudz sāls.
Pagatavošanas process:
1. Pamatā ir kārtīgi saputotas olas. Tās kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls labi saputo, tad pielej pienu, augu eļļu un turpina putot.
2. Gludai mīklai bez caurumiņiem lieliski palīdz kartupeļu ciete. To ieber, pielej verdošu ūdeni un visu rūpīgi izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
3. Miltus pievieno beigās un pakāpeniski (vēlams iesijājot), lai mīklā neveidotos kunkuļi.
4. Pannu sakarsē ar eļļu un sāk cept pankūkas. Gatavās var pildīt ar jebkādu pildījumu; iesaku cieto sieru ar izvārītām sēnēm un sīki kapātām dillēm — garša pārspēs jebkuru picu!