
Šokolādes muss ir klasisks franču ēdiens, ko dievina visā pasaulē. Tā maigā tekstūra, dziļā kakao garša un vieglums padara šo desertu par iecienītāko uz jebkura galda.
Tomēr, vai zinājāt, ka šo iemīļoto gardumu var pagatavot vegāniski — bez olām, krējuma vai pat rafinētā cukura? Ēdienu blogere un lapas Ameliezen autore ir piedāvājusi recepti, kas jau ir savaldzinājusi viņas sekotājus: muss, kas pagatavots tikai no četrām sastāvdaļām, bagāts ar augu taukiem un dabīgiem saldinātājiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Kokosriekstu krēms - 250 g
Kakao pulveris bez cukura - 25 g
Agaves sīrups vai kļavu sīrups – 30 līdz 40 g
Mandeļu vai cita riekstu sviests - 60 g
Pagatavošanas gaita
Lielā bļodā sajauciet visas sastāvdaļas. Saputojiet maisījumu ar putojamo slotiņu vai mikseri vidējā ātrumā, līdz masa kļūst gaisīga.
LASI VĒL:
Sadaliet musu atsevišķās bļodās vai vienā lielā stikla traukā. Ievietojiet ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai deserts sastingtu un iegūtu pareizo tekstūru.
Pasniegšana
Pirms pasniegšanas šokolādes putas var dekorēt ar: svaigām ogām, piemēram, avenēm, zemenēm vai mellenēm; tumšās šokolādes skaidiņām; riekstiem; vai kokosriekstu skaidiņām. Šis deserts ir lieliski piemērots gan pats par sevi, gan kopā ar tasi kafijas vai zāļu tējas.
Deserti bez piena produktiem un rafinētā cukura strauji iegūst popularitāti visā pasaulē. Tas nav tikai modes paziņojums, bet arī solis ceļā uz labāku fizisko labsajūtu.
Galu galā vegānie deserti bieži vien satur vairāk šķiedrvielu un veselīgo tauku, un, pats galvenais, tie palīdz justies vieglāk pat pēc saldas uzkodas.
Ja meklējat līdzsvaru starp baudu un ķermeņa kopšanu, šis šokolādes muss būs īsts kulinārijas atradums. Noteikti izmēģiniet un lai labi garšo!