
Marinēts arbūzs man vienmēr ir šķitis kaut kas netipisks, bet cilvēki saka, ka tas ir garšīgs. Tāpēc to izmēģināju un tagad katru gadu gatavoju vairākas burciņas - šī uzkoda ir atsvaidzinoša un ļoti garda.
Pastāstīsim par divām ļoti vienkāršām receptēm, kā sagatavot arbūzu ziemai. Abas ir viegli pagatavojamas un rezultāts ir vienlīdz labs.
Recepte Nr. 1
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 kg arbūza
1 pilna ēdamkarote sāls
2 pilnas ēdamkarotes cukura
1 tējkarote 70% etiķskābes
2-3 diļļu zariņi
LASI VĒL:
Zinātnieki ir pierādījuši, kādā vecumā sieviete sasniedz savu pievilcības maksimumu vīriešu acīs
Kāpēc hortenzijas jāstāda rudenī - gudri padomi no pieredzējušiem dārzniekiem
Pagatavošanas gaita:
Iepriekš sterilizējiet vākus un burkas, izmantojot jebkuru jums ērtu metodi. Tad nomizojiet arbūzu, sagrieziet mīkstumu gabaliņos un, ja iespējams, izņemiet sēklas.
Ievietojiet arbūza gabaliņus tīrā burkā. Pārlejiet tos ar verdošu ūdeni un ļaujiet tiem nostāvēties 15 minūtes. Tad nolejiet ūdeni katliņā. Uzlieciet to uz uguns, pievienojiet diļļu zariņus un ļaujiet tam vārīties 2 minūtes.
Burkās pildītajiem arbūziem pievienojiet sāli un cukuru. Pārlejiet tos ar karstu diļļu ūdeni. Pievienojiet etiķskābi. Pārklāj ar vāku un aiztaisi ar konservu attaisāmo.
Apgriez burku otrādi, pārklāj ar dvieli un ļauj pilnībā atdzist. Uzglabā vēsā pieliekamajā vai pagrabā.
Recepte Nr. 2
Nepieciešamās sastāvdaļas:
500 g arbūza
0,5 tējkarote sāls
1 pilna tējkarote cukura
100 ml ūdens
3 smaržīgie piparu zirnīši
1 lauru lapa
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote 9% etiķa
Pagatavošanas gaita
Ielej ūdeni nelielā katliņā. Pievieno cukuru, sāli un lauru lapu un uzvāra. Tikmēr smalki sakapā ķiploku. Sagriez arbūzu kubiņos un izņem sēklas.
Verdošajam ūdenim pievieno etiķi un samaisa. Ievieto ķiploku un arbūza gabaliņus tīrās burkās. Pārlej visu ar marinādi.
Aizver burku ar vāku un ļauj nostāvēties 24 stundas – pēc tam šie arbūzi būs jau gatavi lietošanai. Šis marinētais arbūzs jāuzglabā ledusskapī.