Kāpēc buljonam pievienot degvīnu – 5 iemesli, kāpēc pavāram virtuvē nepieciešams “stiprais dzēriens”

Degvīns ir labs ne tikai kopā ar siļķēm. Pavāri to aktīvi izmanto dažādu ēdienu gatavošanas procesā, lai padarītu tos mīkstus, uzlabotu garšu, pastiprinātu aromātu un pat paātrinātu gatavošanas procesu. Pastāstīsim, kur var droši lietot degvīnu.

Ja līdz šim esat izvairījies no degvīna klātbūtnes savā virtuvē, tad pēc mūsu raksta izlasīšanas jūsu viedoklis var krasi mainīties. Šis dzēriens paātrina fermentācijas procesu, tāpēc ēdieni ar tā klātbūtni tiek pagatavoti daudz ātrāk. Degvīns arī dezinficē produktus un iznīcina lielāko daļu baktēriju, tāpēc, pievienojot to ēdienam, varat ievērojami palielināt tā uzglabāšanas laiku.

Uzlabojiet pīrāgu mīklas kvalitāti

Jūs droši vien esat pamanījuši, ka jūsu mātes un vecmāmiņas bieži pievienoja ēdamkaroti degvīna smilšu, kārtainajai vai rauga mīklai. Izrādās, ka viņas to darīja pamatota iemesla dēļ. Degvīns sāk iztvaikot gandrīz uzreiz pēc tam, kad mīkla ir ievietota cepeškrāsnī. Tāpēc cepšanas procesā mīklai ir laiks piesātināties ar gaisu, kļūt mīkstai, maigai un gaisīgai. Tas ir, mēs varam droši teikt, ka degvīns ir lieliska alternatīva sodai un cepamajam pulverim. Turklāt tas ievērojami uzlabo mīklas garšu.

Pankūkas

Vēl viena cepšanas recepte ar degvīna pievienošanu ir ikviena iecienītās pankūkas. Dziļā bļodā sajauciet vienu olu, divas vai trīs ēdamkarotes cukura, pusi tējkarotes sodas, šķipsniņu sāls, 400 mililitrus piena, 300 gramus miltu, vienu ēdamkaroti degvīna un vienu ēdamkaroti izkausēta sviesta. Gatavajai mīklai nevajadzētu būt pārāk biezai vai pārāk šķidrai, tāpēc gatavošanas laikā kontrolējiet konsistenci - var būt nepieciešams nedaudz vairāk vai nedaudz mazāk miltu.

Uzlieciet pannu uz plīts, ieziežiet apakšu ar augu eļļu un apcepiet pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Visbeidzot ieziežiet ar sviestu. Pankūkas var pasniegt ar ievārījumu, iebiezināto pienu, skābo krējumu, medu utt.

LASI VĒL:

Mīkstiniet gaļu

Ja tirgū vai veikalā iegādājāties pārāk cietu gaļu, neuztraucieties priekšlaicīgi. Vienkārši pagatavojiet marinādi ar degvīnu, un tad produkts ne tikai kļūs mīkstāks, bet arī marinēsies daudz ātrāk. Varat arī pievienot ēdamkaroti spirta katliņam ar aukstu ūdeni, ielikt tajā gaļu un likt uz plīts gatavoties. Šajā gadījumā tā būs daudz maigāka un gatavos apmēram 30 minūtēs.

Piedāvājam abpusēji izdevīgu degvīna marinādes recepti, kas vienmēr darbojas. Paņemiet trīs kilogramus jebkuras gaļas šašlikam, sagrieziet to vēlamā izmēra gabaliņos un ielieciet lielā bļodā vai pannā. Pievienojiet garšvielas pēc garšas, kā arī sasmalcinātu sīpolu. Pēc tam pārlejiet topošo šašliku ar 150 mililitriem degvīna, labi samaisiet ar rokām un uzlieciet virsū presi. Gaļai šajā marinādē jāatrodas vismaz 24 stundas, un pēc tam to var droši sūtīt uz grila vai atklātas uguns.

Konservēšana

Kā jau minējām, degvīns lieliski dezinficē un sanitizē produktus. Šī iemesla dēļ saimnieces to bieži pievieno burkām konservēšanas laikā - lai produkti nesapelētu. Tātad, lai marinētie gurķi būtu kraukšķīgi un uzglabāšanas laikā nesabojātos, pietiks ar 20 mililitriem degvīna uz litru sālījuma. Un, ja jums garšo skābēti kāposti, jums būs nepieciešama viena ēdamkarote spirta uz trīs litru burku.

Lai buljons būtu dzidrs

Jūs droši vien zināt, ka tradicionālajā zivju zupas receptē ir iekļauts degvīns. Taču tas tiek pievienots kāda iemesla dēļ. Pirmkārt, degvīns lieliski novērš nepatīkamas smakas, kas ir īpaši svarīgi, ja gatavojat zivju zupu no upes zivīm, kurām raksturīga purvaina dubļu smaka. Otrkārt, tas padara buljonu dzidru.

Šis triks darbojas ne tikai ar zivīm, bet arī ar gaļas buljoniem, tāpēc, gatavojot zupu vai boršču, varat droši lietot degvīnu. Tomēr atcerieties, ka degvīns jāpievieno aukstam ūdenim, nevis verdošam ūdenim. Gatavošanas procesā stiprais dzēriens iztvaikos, gaļa kļūs mīkstāka un maigāka, turklāt jūs varat paātrināt ēdiena pagatavošanu.