8 noteikumi, lai izceptu patiešām perfektus cepumus

Ir noteikumi perfektu cepumu cepšanai, un mēs dalīsimies ar dažiem no tiem ar jums. Šie padomi palīdzēs jums pagatavot gardus cepumus — vai tie būtu jūsu bērna dzimšanas dienas ballītei, kaimiņa grila ballītei pagalmā vai vienkārši tāpēc, ka vēlaties svaigus cepumus!

Šie 8 perfektu cepumu cepšanas noteikumi ir paredzēti tieši jums!

Precīzs miltu lietojums

Šis ir vissvarīgākais padoms, kad runa ir par cepumu cepšanu. Jums ir pareizi jāizmēra milti. Pārāk daudz miltu padarīs jūsu cepumus cietus un sausus. Patiesībā jums vajadzētu samazināt miltu daudzumu par 1/4 tases! Tas neietekmēs jūsu cepto izstrādājumu garšu, bet uzlabos tekstūru un maigumu. Un nekad nepārmaisiet mīklu! Vienkārši samaisiet, līdz milti pazūd.

Atdzesējiet mīklu

Viens no vismazāk zināmajiem un ne pārāk plaši izmantotajiem padomiem perfektu cepumu cepšanai ir tas, ka mīkla pirms cepšanas ir jāatdzesē! Mīklas atdzesēšana palīdz mīkstākām mīklām saglabāt savu formu un atvieglo apstrādi. Daudzi no mums ir pārāk nepacietīgi, lai gaidītu, kamēr mīkla atdziest, bet viss, kas jums jādara, ir ievietot to ledusskapī, kamēr jūs savācat savu nekārtību. Tā atdzisīs 10–15 minūtēs.

LASI VĒL: 

Pareizi mīkstiniet sviestu

Mikroviļņu krāsnī ir ļoti grūti pareizi mīkstināt sviestu. Pārāk bieži daļa sviesta izkūst, kas mainīs cepumu struktūru. Vai zinājāt, ka sviests un cukurs veido cepumu pamatstruktūru? Cukurs sviestā izveido nelielas gaisa kabatas, kuras stabilizē milti un piepilda ar cepamā pulvera CO2! Tāpēc mīkstiniet sviestu, atstājot to pāris stundas istabas temperatūrā. Varat arī sarīvēt sviestu bļodā, tad tas mīkstināsies dažu minūšu laikā.

Pārliecinieties, ka jūsu sastāvdaļas ir svaigas

Ja vēlaties uzzināt labāko padomu par cepumu cepšanu, uzmanīgi klausieties. Pārliecinieties, ka visas jūsu sastāvdaļas ir svaigas! Pērciet jaunu cepamo pulveri un cepamo sodu, vaniļu un garšvielas, miltus un cukuru.

Nepietiekami izcepiet cepumus

Patiesībā šo padomu par to, kā perfekti izcept cepumus, es atklāju, cepot cepumus savam toreizējam līgavainim, tagadējam vīram. Es iestatīju taimeri par 2–3 minūtēm īsāku laiku nekā receptē norādītais gatavošanas laiks, pēc tam izņēmu cepumus no cepeškrāsns, tieši tad, kad tie sāka izskatīties gatavi. Rezultāts bija svaigāki, mīkstāki cepumi! Tas ir tāpēc, ka atlikušais siltums no cepamās plāts turpina cept cepumus.

 Izmantojiet pareizo pannu

Aizmirstiet par savām vecajām tumšajām cepamajām pannām, kuras iegādājāties veikalā pirms 3 gadiem. Nopērciet sev izolētas cepamās pannas. Nedaudz dārgāk, bet ir tā vērts, ja runa ir par mīkstu un mitru cepumu iegūšanu, vai ne? Viena no lielākajām problēmām ar smalkām mīklām ir tā, ka tās var pārāk apbrūnēt apakšā. Izolētas pannas to novērš, tāpēc jūsu cepumi katru reizi izdodas perfekti.

Izmantojiet papildu vaniļu

Cepot cepumus, neaizmirstiet pievienot vaniļu! Un neaizmirstiet trīskāršot ieteicamo vaniļas daudzumu! Pievienojot papildu vaniļu, jūsu cepumu garša uzlabosies vairāk, nekā jūs varētu iedomāties! Tas nepārspēs jūsu cepumu pamata garšu, tas tikai piešķirs papildu garšu.

Pievienojiet pienu

Šis padoms par cepumu cepšanu var šķist nedaudz jocīgs, taču vienmēr pievienojiet ēdamkaroti vai divas piena cepumu mīklai. Tas palīdzēs padarīt mīklu nedaudz mazāk stingru, un cepumi iznāks nedaudz mazāk kraukšķīgi un mīkstāki. Tomēr, ja jūs to darāt, pārliecinieties, ka cepšanas panna ir istabas temperatūrā vai zemākā temperatūrā, kad uzliekat mīklu uz tās. Jūs nevēlaties, lai mīkla izkustu ap malām, pirms tā sāk cepties. Tas novedīs pie cepumiem ar apdegušām malām.