
Daudzi salīdzina holandiešu pankūku ar tādiem iecienītiem ēdieniem kā parastās pankūkas, piemēram, plānās pankūkas.
Bet kā ar bliniem?
Šeit tradicionālie blinu piedevu elementi sviestains kūpinātais lasis, sāļie kaperi un skābens krējums — papildina šo vienkāršo cepeškrāsnī gatavoto brokastu ēdienu.
Sastāvdaļas
3 lielas olas, istabas temperatūrā
½ glāzes nebalinātu kviešu miltu
½ tējkarotes košera sāls
¾ glāzes pilnpiena, istabas temperatūrā
2 lociņi, tikai gaišā un tumšā zaļā daļa, sakapāti
3 ēdamkarotes nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
Pasniegšanai: šķēlēs sagriezts kūpināts lasis, skābais krējums un kaperi
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C un ieliec tajā vidēja izmēra čuguna pannu (25 cm diametrā, mērīts augšpusē) uz vidējā plaukta.
Blenderī puto olas, līdz tās kļūst gaišas un putainas (apmēram 1 minūti). Pievieno miltus, sāli un pienu, un blendē, līdz masa ir gluda (apmēram 30 sekundes). Mīkla būs diezgan šķidra.
Ieliec sviestu karstajā pannā cepeškrāsnī. Kad tas ir izkusis un sāk čūkstēt, izvelc resti un ātri ielej mīklu pannas vidū. Vienmērīgi pārkaisi mīklas virspusi ar lociņiem.
Cep, līdz pankūka uzpūšas, vietām kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga gar malām, 18–22 minūtes.
Sagriez gabalos un pasniedz ar lasi, skābo krējumu un kaperiem.