
Saldumi pie tējas padara mūsu darba dienas nedaudz vieglākas un patīkamākas. Mūsdienās dienas kārtībā ir serbu bageles.
Pārsteidzoši, bet par serbu virtuvi runā ļoti maz. Parasti, kad cilvēki vēlas pagatavot kaut ko īpašu, viņi atceras gruzīnu vai Āzijas virtuvi. Bet arī serbu virtuve ir ļoti garšīga.
Mēģināsim šodien kopā pagatavot šīs mīkstās bageles. Apskatīsim, ar ko serbi parasti sevi palutina vakaros.
Saldumi tējai
Pirmo reizi apskatot sastāvdaļas, biju ļoti priecīga: bagelēm nepieciešamas tikai standarta sastāvdaļas, nekas neparasts! Parasti šīs saldās bageles pasniedz arī ar sīrupu, lai tās būtu garšīgākas. Tomēr tās var droši ēst ar savu iecienītāko ievārījumu, džemu vai vienkārši iebiezināto pienu.
Sastāvdaļas
1 glāze piena
7 g rauga
1 ēdamkarote cukura
milti
1 glāze sviesta
1 glāze cukura sīrupam
vaniļa
1 ēdamkarote cukura rullēšanai
Sagatavošana
Ir nepieciešams uzsildīt pienu un pievienot karoti cukura. Nedaudz samaisiet un pievienojiet 7 g rauga. Tagad rauga maisījumam jādod nedaudz laika, lai aktivizētos.
Izkausējiet sviestu dubultā katlā un ļaujiet tam nedaudz atdzist. Pēc tam pievienojiet to piena-rauga maisījumam.
Laiks pievienot miltus. To daudzums jānosaka ar aci. Mīklai jābūt mīkstai. Parasti nepieciešams līdz puskilogramam miltu. Ir pienācis laiks izrullēt mīklu. Kārtiņai jābūt apmēram 2 mm biezai. Virtuļbagekes var izgriezt pašam.
Lai to izdarītu, paņemiet glāzi un pudeles vāciņu. Ar pirmo izgrieziet pamatni, bet ar otro - caurumu virtuļbageles iekšpusē.
Bageles var cept uz teflona cepšanas paplātes, kas jāizklāj ar cepampapīru. Pietiks ar 180 grādiem. Cepiet bageles līdz zeltaini brūnai krāsai. Gatavos cepumus lieciet uz šķīvja un ļaujiet atdzist.
Lasi vēl: Pārbaudīta 18 minūšu cepumu recepte ar augu eļļu, kas noteikti ir jāizmēģina
Pievienojiet glāzi cukura glāzei ūdens un uzvāriet sīrupu. Ja vēlaties, varat pievienot nedaudz citrona sulas . Barbeķus iemērciet karstā sīrupā un apviļājiet tos cukurā ar vaniļu. Lai labi garšo!
Ja vēlaties, bageles var apviļāt nevis sīrupā, bet gan sēklās vai sezama sēklās. Izsmalcinātākie pavāri var izmantot kokosriekstu skaidiņas. Arī tas sanāks neticami garšīgi.
Noteikti pamēģiniet pagatavot serbu bageles un komentāros pastāstiet mums, vai tie jums garšoja. Mēs būtu pateicīgi arī par jebkādiem receptes skaidrojumiem un jūsu skaisto bageļu fotogrāfijām!