
Atradu lielisku ātru cepumu recepti. Viss, kas man patīk: sajauc sastāvdaļas, izmīca mīklu, veido cepumus — un tie ir gatavi!
Šī ēdiena skaistums slēpjas apstāklī, ka tas cepas ļoti ātri. Ja ierodas ciemiņi, iesaku pagatavot tieši šo mīklu. Esmu pārliecināta, ka arī jūsu ģimene novērtēs cepumus. Izmēģiniet tos!
Ātra cepumu recepte
Šos cepumus cepu pirmo reizi. Bet recepte ir tik vienkārša, ka man nebija nekādu problēmu. Turklāt mīkla pagatavojas ātri. Tā ir ļoti mīksta un elastīga.
Strādāt ar to ir prieks! Uzreiz teikšu: es pagatavoju tikai 12 cepumus, bet sanāca īsti milži. Iesaku cepumus gatavot nedaudz mazākus. Tādā veidā tie pēc cepšanas ātrāk atdzisīs, un vizuāli šķitīs, ka jums ir vesels kalns kārumu.
Sastāvdaļas
100 ml augu eļļas
100 g cukura
300 g kviešu miltu
1 ola
5 g cepamā pulvera
vaniļa pēc garšas
cukurs pārkaisīšanai
Sagatavošana
Vispirms bļodā iesit olu. Es izmantoju putojamo slotiņu – ar to būs vairāk nekā pietiekami. Olu maisījumā ielej augu eļļu (es izmantoju saulespuķu eļļu) un visu kārtīgi samaisa.
Tālāk maisījumam pievieno cukuru un visu vēlreiz samaisa. Mīklas pamatne nav jākul, nebūs vajadzīgs blenderis. Pēc tam maisījumā pa daļām ieber izsijātus miltus. Vispirms sastāvdaļas sajauc ar karoti un pēc tam mīca mīklu ar rokām.
Veido mīklu desas formā, tad sagriez to vienādos gabalos. Man sanāca 12 gabali.
No katras daļas izveidojiet bumbiņu, nedaudz saplaciniet to un virsējo daļu apviļājiet cukurā. Pēc tam paņemiet glāzi un izveidojiet cepumos iedobumus. Tas padarīs mīklu daudz elegantāku!
Cepiet cepumus cepeškrāsnī 180 grādos 15–20 minūtes. Pievērsiet uzmanību cepeškrāsnij un cepumu izskatam. Tiem jābūt zeltaini brūniem. Izņemiet gatavos cepumus no cepeškrāsns un ļaujiet tiem pilnībā atdzist pirms pasniegšanas. Lai labi garšo!
Lasi vēl: Taupiet spēkus un resursus: Austrumu horoskops nedēļai no 2025. gada 11. līdz 17. augustam
Ja nolemjat gatavot mazus cepumus, paturiet prātā, ka tie izcepsies daudz ātrāk. Patiesībā šī ir klasisko smilšu cepumu recepte ar augu eļļu. Pēc cepšanas tie ir nedaudz mīksti. Un, lai tie kļūtu cietāki un drupanāki, tiem pilnībā jāatdzesē.
Tāpēc aprēķiniet laiku pirms viesu ierašanās, lai cepumi būtu gatavi vismaz 30–45 minūtes pirms viņu apmeklējuma. Ātro cepumu recepti var interpretēt dažādi. Piemēram, pamēģiniet mīklai pievienot šokolādes skaidiņas vai kokosriekstu skaidiņas. Esmu pārliecināts, ka tas sanāks ļoti garšīgs un aromātisks!
Ja saldētavā ir sviests, droši izmantojiet to augu eļļas vietā. Iesaku cepumiem pievienot arī nedaudz sasmalcinātu riekstu. Ar tiem cukura vietā varat arī dekorēt konditorejas izstrādājumus. Kopumā šajā jautājumā jūsu iztēlei ir daudz vietas.
Pastāsti, vai tev garšo cepumi? Vai tu tos bieži cep saviem mīļajiem?