Kā uzglabāt zaļumus ledusskapī, lai tie saglabātu svaigumu

Lielāko daļu zaļumu var uzglabāt istabas temperatūrā, taču šādos apstākļos zaļumu glabāšanas laiks nepārsniegs 3–4 dienas. Ja zaļumus nepieciešams uzglabāt ilgāk, parasti labāk ir izmantot ledusskapi vai saldētavu.

Pirms zaļumu ievietošanas ledusskapī tie ir jānotīra, jāsašķiro, jānoņem nodzeltējušās lapas, jāsašķiro un kārtīgi jāsaloka. Noskaidrosim, kā uzglabāt zaļumus ledusskapī vai saldētavā.

Kā uzglabāt zaļumus ledusskapī

Garšaugus var uzglabāt ledusskapja apakšējā plauktā. Ieteicams papildus ietīt garšaugus smalkas struktūras mitrā salvetē. Ir svarīgi izvēlēties pareizo temperatūru zaļumu uzglabāšanai.

Optimālais rādītājs jebkuriem zaļumiem ir 0 ℃. Šajā temperatūrā tie var atrasties ledusskapī 2 nedēļas. Nav ieteicams zaļumus turēt ledusskapī ilgāk, jo tie zaudēs savas labvēlīgās īpašības.

Zaļumus ledusskapī var uzglabāt vakuuma traukā, kas izgatavots no augstas kvalitātes plastmasas. Pirms zaļumu ievietošanas trauks ir jānomazgā un jāizžāvē.

Zaļumi labi uzglabājas ledusskapī, ja tos ievieto parastā stikla burkā ar cieši noslēgtu vāku. Pirms tam ir svarīgi rūpīgi pārbaudīt visus garšaugus, lai bojātās lapas un saknes nenonāktu burkā, jo tās var sapūt.

Pirms zaļumu ievietošanas ledusskapī tos var ietīt papīra dvieļos. Uzglabājot zaļumus plastmasas maisiņā ledusskapī, jāpārliecinās, ka maisiņš ir cieši aizsiets un ka iekšā neiekļūst skābeklis.

Kā uzglabāt zaļumus saldētavā

Zaļumus ievieto saldētavā, ja vēlaties tos ilgāk saglabāt, visbiežāk ziemai. Šādā veidā var uzglabāt koriandru, pētersīļus, dilles, estragonu, selerijas, lociņus, spinātus un skābenes.

Pirms zaļumu ievietošanas saldētavā tie rūpīgi jānomazgā zem tekoša ūdens un pēc tam jānosusina, nosusinot ar papīra dvieli. Katru zaļumu veidu, iepriekš izlaidis lieko gaisu, ietiniet plastmasas maisiņā vai plēvē un novietojiet to uz plaukta saldētavā.

Ja plānojat izmantot zaļumus zupās, salātos, pirms sasaldēšanas varat tos sasmalcināt. Pēc šķirošanas, rūpīgas tīrīšanas, mazgāšanas, žāvēšanas zaļumus sagrieziet vai sakapājiet ar nazi vai speciālām šķērēm.

Proporcionāli iepakojiet zaļumus mazos pārtikas traukos vai maisiņos. Zupām paredzētos zaļumus var sasaldēt ledus kubiņu traukos. Katru trauka nodalījumu piepildiet 2/3 ar zaļumiem, pēc tam piepildiet saturu ar ūdeni un nosūtiet sasaldēšanai.