Šie kabači būs 10 reizes garšīgāki - pavārs dalījās ar oriģinālu vasaras recepti

Šī ir ļoti viegli pagatavojama uzkoda, kas pagatavojama dažās minūtēs, bet rezultāts būs daudzkārt labāks.

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 vidēja lieluma kabači, gareniski pārgriezti uz pusēm

1 ēdamkarote olīveļļas

2 vidēja lieluma ķiploka daiviņas, sarīvētas

¼ tējkarotes maltu piparu

1 ēdamkarote nesālīta sviesta

1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu, mīkstu garšaugu, piemēram, pētersīļu vai diļļu

½ tējkarotes sarīvētas citrona miziņas

½ tējkarotes sāls

1 ēdamkarote sarīvēta Parmezāna siera

Pagatavošanas gaita

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230°C. Izmantojot asu nazi, izveido krustveida rakstu uz kabača pusīšu griezuma pusēm. Nosusina kabaci un novieto griezuma puses uz augšu uz lielas cepšanas paplātes.

Nelielā bļodā sajauc 1 ēdamkaroti sviesta, ¼ tējkarotes ķiploka un ¼ tējkarotes piparu. Apsmērē abas kabaču puses ar maisījumu. Izkārto kabaci ar griezuma pusēm uz leju ap cepšanas paplātes malām.

Cep uz apakšējā restītes, līdz tas ir gandrīz mīksts, apmēram 10 minūtes. Pēc tam pārvietojiet cepšanas pannu uz nākamo režģi, palieliniet cepeškrāsns temperatūru un cepiet vēl 8 līdz 10 minūtes.

Tikmēr nelielā bļodā sajauciet mīkstinātu sviestu, 1 ēdamkaroti garšaugu, ½ tējkarotes citrona miziņas, ¼ tējkarotes sāls un atlikušo ½ tējkarotes ķiploka. Izņemiet kabaci no cepeškrāsns, apgrieziet to un nekavējoties apsmērējiet ar sviesta maisījumu. Apkaisiet ar 1 ēdamkaroti parmezāna siera un atlikušo ¼ tējkaroti sāls.

Aromātisks, garšu ziņā bagāts un gards ēdiens vien 30 minūtēs ir gatavs. Šī ir recepte, kuru ir vērts izmēģināt šovasar, un varat būtu droši, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām.

Šādus kabačus var pasniegt kopā ar grilētiem dārzeņiem, kartupeļiem vai citām piedevām. Šādi kabači būs gardi pat tad, ja būs auksti.