Kā saglabāt sviestu svaigu bez ledusskapja līdz pat 14 dienām - efektīvas, laika gaitā pārbaudītas metodes

Sviests ir produkts, kas ātri zaudē savu garšu un aromātu, ja to uzglabā nepareizi. Karstā laikā vai ceļojuma laikā ne vienmēr ir pieejams ledusskapis. Tomēr ir pārbaudītas tautas metodes, kas palīdzēs saglabāt sviestu svaigu līdz pat divām nedēļām pat istabas temperatūrā.

Sviestu var uzglabāt līdz pat divām nedēļām, ja tam tiek nodrošināti atbilstoši apstākļi. Šīs metodes palīdzēs saglabāt produktu svaigu un drošu lietošanai ceļojumos, vasarnīcā vai strāvas padeves pārtraukuma gadījumā.

Kā saglabāt sviestu svaigu līdz pat 14 dienām bez ledusskapja - noderīgi padomi

Māla vai keramikas pods. Mūsu vecmāmiņas aktīvi izmantoja šo metodi. Jums būs nepieciešami divi trauki - mazs sviestam un liels ūdenim. Ievietojiet sviestu māla vai keramikas podā. Ievietojiet to citā traukā, kas piepildīts ar aukstu ūdeni, lai tas pilnībā pārklātu podu ar sviestu. Ūdens ir jāmaina katru dienu, tad sviests uzglabāsies ilgāk.

Sāls vai etiķis. Lai novērstu baktēriju attīstību, sviesta virsmu var apstrādāt ar šķipsniņu sāls, kas darbosies kā dabīgs konservants. Varat arī iemērkt drānu etiķī, ietīt sviestu un ievietot to traukā, kur neiekļūst gaiss un gaisma. Tādā veidā varat pagarināt produkta svaigumu vairākas dienas.

Uzglabāšana lina maisiņā aukstā ūdenī. Vēl viena efektīva metode ir ietīt sviestu tīrā dabīgā lina vai kokvilnas drānā, kas samērcēta aukstā sālsūdenī. Pēc tam ievietojiet saišķi katliņā vai burkā ar aukstu ūdeni. Ūdens jāmaina reizi dienā, bet drāna - reizi divās dienās. Šī metode nodrošina sviesta ilgstošu svaigumu, pazeminot temperatūru ap produktu.

Uzglabāšana pagrabā. Sviestu var uzglabāt māla podā, cieši pārklātu ar drānu vai vāku un ievietot pagrabā, kur temperatūra ir līdz +10 °C. Produkts saglabāsies svaigs līdz 14 dienām.

Lai pareizi uzglabāt sviestu, sadaliet to nelielās porcijās, lai varētu paņemt nepieciešamo daudzumu. Nenovietojiet produktu tiešos saules staros vai uz siltām virsmām. Griežot sviestu, izmantojiet tīru nazi, tas novērsīs baktēriju pārnešanu.