
Šī metode ir piemērota nerūsējošā tērauda virtuves piederumu tīrīšanai. Ja regulāri izmantosiet šo metodi, jūsu pannas nezaudēs savu spīdumu daudzus gadus.
Nerūsējošā tērauda pannas ir diezgan populāras saimnieču un profesionālu pavāru vidū, kas nav pārsteidzoši, jo tās ir izturīgas, kalpo ilgi un tām ir estētisks izskats.
Tomēr laika gaitā pat visaugstākās kvalitātes virtuves piederumi zaudē savu sākotnējo spīdumu, jo uz to virsmas uzkrājas tauku nogulsnes, ogles un kvēpi. Un šādus kodīgus traipus var būt diezgan grūti noņemt pat ar dārgiem mazgāšanas līdzekļiem.
Tomēr ir pieejama budžeta un ļoti vienkārša metode, kas palīdzēs atgriezt jūsu iecienītākajai pannai nevainojamu tīrību un spīdumu. Runa ir par uz spirta bāzes veidots antiseptisku līdzekli, un varat izmantot jebkuru, kāds ir pieejams.
Pateicoties tā attaukošanas un tīrīšanas īpašībām, līdzeklis lieliski tiks galā pat ar visstiprākajiem traipiem un nebojās virsmu. Šo metodi var uzskatīt par visefektīvāko un drošāko nerūsējošā tērauda virtuves piederumu kopšanā.
Nerūsējošajam tēraudam ir īpašas īpašības, tas ir izturīgs pret koroziju hroma plēves dēļ, kas veidojas uz virtuves piederumu virsmas. Tomēr tieši šī aizsargbarjera apgrūtina netīrumu noņemšanu, un parastie mazgāšanas līdzekļi ne vienmēr var tajā iekļūt. Un spirta bāzes antiseptiķis viegli tiks galā ar šo uzdevumu, nebojājot metāla struktūru.
Lai notīrītu pannu no oglekļa nogulsnēm un taukiem, nepieciešams ņemt antiseptiķi, virtuves sūkli un cimdus. Apgrieziet pannu vai katliņu otrādi, uzvelciet cimdus un bagātīgi uzklājiet līdzekli uz trauka netīrās virsmas.
Vienmērīgi sadaliet antiseptiķi un atstājiet iedarboties 30 minūtes. Šis laiks ir pietiekams, lai spirta bāzes līdzeklis iznīcinātu oglekļa nogulšņu un tauku slāni.
Pēc tam pannas virsma rūpīgi jānoslauka ar sūkļa cieto pusi un jānomazgā zem tekoša ūdens. Lai izvairītos no ūdens traipiem un svītrām, trauki jānoslauka ar sausu drānu. Ja regulāri tīrīsiet nerūsējošā tērauda traukus šādā veidā, tie daudzus gadus izskatīsies nevainojami.