Aromātisks ķiršu – biezpiena pīrāgs bez rauga - recepte gardam vasaras desertam

Svaigo ogu sezonas vidū ir vērts pagatavot vieglu ķiršu pīrāgu ar biezpienu. Tam ir minimāls sastāvdaļu komplekts, vienkāršs pagatavošanas process un sulīgs pildījums, kas padara šo desertu par ideālu izvēli vasaras tējas baudīšanai.

Atsaucoties uz ēdienu blogera Aleksa Mila Instagram lapu, piedāvājām šo vienkāršo recepti, kas pilnīgi noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām šajā vasarā. Pīrāgs sanāk tik gards, ka to gribēs nobaudīt ne tikai bērni, bet arī cilvēki, kas ar saldumiem un desertiem ir uz “jūs”.

Nepieciešamās sastāvdaļas biezpiena pīrāgam ar ķiršiem

Milti - 400 g

Kakao - 4 ēdamkarotes

Cukurs - 100 g

Šķipsniņa sāls

Auksts sviests - 200 g

Nepieciešamās sastāvdaļas pildījumam

Biezpiens - 500 g

Olas - 4 gabali

Cukurs - 150 g (var izmantot arī brūno cukuru)

Skābais krējums - 100 g (15%)

Ciete - 2 ēdamkarotes (var izmantot kukurūzas cieti)

Vaniļas cukurs - 10 g

Ķirši bez kauliņiem - 400 g

Pīrāga pagatavošanas gaita

Vispirms bļodā ieber miltus, pievieno aukstu sviestu, izsijātu kakao, šķipsniņu sāls un cukuru. Ar rokām visu saberž drupačās.

Citā bļodā ieliek biezpienu, skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, olas un sakuļ ar blenderi līdz gludai un viendabīgai masai. Pievieno cieti un vēlreiz samaisa.

Ķiršus bez kauliņiem sajauc ar tējkaroti cietes. Pēc tam ņem ar cepampapīru pārklātu formu, ieber tajā 2/3 šokolādes drupaču un sablīvē.

Pa virsu uzliek pusi biezpiena masas, pievieno ogas un vēlreiz uzliek ar atlikušo biezpiena masu. Uzmanīgi pārkaisa ar atlikušajām kakao drupačām un cep 180°C temperatūrā 60 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist un tikai tad sagriez pīrāgu.

Pīrāgs sanāk gards, sulīgs un vienkārši mutē kūstošs. Noteikti izmēģiniet un dalieties komentāros, kā jums ir veicies.