
Kabaču sasaldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt to vasaras garšu ziemas mēnešos. Šādi pagatavoti kabaču ir ideāli piemēroti dažādiem ēdieniem, tostarp ceptiem izstrādājumiem.
Donalds Šafners, pārtikas zinātnes profesors Rutgersas universitātē, dalījās metodē, par kuru daudzi nemaz nav informēti. Izrādās, ka kabači pirms sasaldēšanas ir jāblanšē - tas palīdz uzlabot dārzeņa kopējo tekstūru. Tas, viņš saka, arī novērš baktēriju augšanu.
Kā sasaldēt kabačus - soli pa solim sniegtas instrukcijas
Nomazgājiet veselus kabačus ar aukstu ūdeni.
Nogrieziet kabačiem galus un pēc tam sagrieziet tos gabaliņos. Jūs pats varat izlemt, kāda forma tiem būs: kubi, apļi, pusapļi utt. Attiecībā uz izmēru, gabaliņiem jābūt no 1,5 līdz 2,5 cm lieliem. Tos var arī sarīvēt uz rīves ar vislielākajiem caurumiem.
Uzkarsē lielu katlu ar sālītu ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kabaci un blanšē 1-2 minūtes.
Nolejiet ūdeni, izmantojot sietu vai caurduri, un pārvietojiet gabaliņus lielā bļodā ar ledus ūdeni. Atstājiet tos uz dažām minūtēm, līdz tie atdziest, pēc tam nolejiet ūdeni un novietojiet kabačus uz tīriem dvieļiem. Nosusiniet tos. Ja jūs sarīvējāt kabačus, izlaidiet šo soli; Tā vietā vienkārši noslaukiet tos ar papīra dvieļiem.
Ar tīrām rokām pārvietojiet kabaci uz cepampapīra izklātas cepšanas pannas un sasaldējiet. Pēc tam pārvietojiet tos 1 litra saldēšanai piemērotos maisiņos. Izspiediet no iepakojuma gaisu un lieko mitrumu un kārtīgi aizveriet to.
Vai var sasaldēt neapstrādātus kabačus
Kabaču sasaldēšana neapstrādātā veidā ir piemērota, ja tie ir ļoti smalki sagriezti, jo šie gabaliņi ir pārāk mazi blanšēšanai. Bet jebkurus lielākus kabaču gabaliņus vispirms vajadzētu blanšēt, sacīja Šafners.
Aizvērtus kabaču maisiņus saldētavā var uzglabāt līdz vienam gadam (sagrieztiem kabačiem) un 3 līdz 4 mēnešus (sasmalcinātiem kabačiem).
Kā atkausēt kabačus
Kā skaidroja Šafners, dārzeņu tekstūra pēc sasaldēšanas mainās – tie kļūst mazāk kraukšķīgi. Iemesls ir tāds, ka ūdens molekulas, sasalstot, iznīcina augu audus.
Dažiem ēdieniem, piemēram, kabaču maizei, rīvēti kabači pirms lietošanas ir jāatkausē. Pirms pievienošanas mīklai tie arī jāizspiež sausi. Bet lielus gabaliņus var pievienot zupai vai sautējumam, neatkausējot, lai pēc iespējas saglabātu to sākotnējo tekstūru.
Lai droši atkausētu saldētus kabačus, Šafners iesaka tos atdzesēt ledusskapī uz nakti, atkausēt mikroviļņu krāsnī vai atkausēt zem auksta tekoša ūdens.