Ja jums garšo saldumi, tad parasti deserts ir lieliska uzkoda pēc maltītes, taču to var būt diezgan grūti pagatavot pašam. Tomēr šajā gadījumā talkā nāk lieliska Gordona Remzija siera kūkas recepte.
Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs dalījās ar vienkāršu šī deserta recepti, kas ir piemērota pat tiem, kas nav īpaši zinoši kulinārijas jomā. Tā ir ātri pagatavojama un visas sastāvdaļas ir viegli pieejamas.
Sastāvdaļas
500 g krēmsiers
200 g cukura
3 olas
3 ēdamkarotes miltu
½ citrona miziņu
300 g avenes
Sviests formas ierīvēšanai
Pagatavošana
Vispirms bļodā pievienojiet 500 g krēmsiera un sajauciet to ar 200 g cukura. Ja sajaucat ar rokām, pirms deserta gatavošanas ir vērts krēmsieru atstāt ledusskapī uz 5–10 minūtēm, lai tas kļūtu mīkstāks.
Saputojiet cukuru un krēmsieru līdz gludai masai, pēc tam pievienojiet trīs olas. Tieši olas piešķirs siera kūkai patīkamu vieglu garšu un brīnišķīgu krēmīgu konsistenci.
"Olas maisījumam pievienojiet pamazām. Tas ir efektīvāk. Pirmkārt, jūs pievienojat daudz gaisa, un, otrkārt, maisījums neatdalās. Protams, varat izmantot elektrisko mikseri, bet kāpēc iet uz sporta zāli, ja varat vienkārši katru dienu gatavot siera kūku. Siera kūku katru dienu - un jūsu rokas būs muskuļotākas," joko Gordons Remzijs.
Pēc olām pievienojiet trīs ēdamkarotes miltu. Pēc Remzija teiktā, tas novērsīs siera kūkas kunkuļu veidošanos. Pēc tam viņš sarīvē citrona miziņu, lai desertam piešķirtu "svaigumu", un 300 g svaigu aveņu. Pēc tam ieziežiet cepšanas trauku ar sviestu un ielejiet tajā maisījumu.
"Tagad paņemiet cepamo trauku un vienkārši uzsitiet pa to. Maisījums nogrims trauka apakšā, avenes pacelsies, un avenes būs gan virspusē, gan vidū, gan apakšā. Tas arī novērš mazu gaisa kabatu veidošanos zem maisījuma un cepamtrauka, tāpēc siera kūkā nebūs caurumu. Kad maisījums ir traukā, ievietojiet to cepeškrāsnī un cepiet 180°C temperatūrā 35–40 minūtes, līdz virspuse ir gaiši zeltaini brūna," atzīmēja šefpavārs.
Remzijs arī piebilda: "Paskatieties uz šo. Tā ir viena no vienkāršākajām, tomēr stilīgākajām siera kūkām. Skaista."