Šokolādes kūka, kas neliks jums gaidīt – šefpavāre Mērija Berija atklāj vienkāršu un ātru recepti

Šokolādes kūka ir īsts gardums, ja to pagatavo pareizi. Jo īpaši slavenā ēdienu rakstniece un TV vadītāja Mērija Berija dalījās ar šī deserta recepti, ko var viegli cept cepeškrāsnī. Par to raksta Express.

Nepieciešamās sastāvdaļas

50 g kakao pulvera

6 ēdamkarotes verdoša ūdens

100 g margarīna vai sviesta

275 g pūdercukura

3 lielas olas

125 ml piena

175 g miltu

Pāris karotes aprikožu ievārījuma (pēc izvēles var ņemt citu)

1 tējkarote cepamā pulvera

Sastāvdaļas glazūrai

100 ml saldā krējuma

50 – 70 g šokolāde

Šokolādes kūkas pagatavošanas gaita

Bļodā sajauciet kakao un verdošo ūdeni līdz gludai masai. Ir ļoti svarīgi, lai ūdens būtu patiešām vārošs, pretējā gadījumā kakao pulveris slikti izšķīst un var palikt kunkuļi, kas sabojās kūkas garšu.

Pēc tam pievienojiet sviestu vai margarīnu kakao maisījumam un samaisiet, līdz masa kļūst zīdaina. Sviestam ir jābūt istabas temperatūrā. Tāpēc noteikti vismaz stundu pirms lietošanas izņemiet to no ledusskapja. Pēc tam pievienojiet pārējās kūkas sastāvdaļas.

Visu sajauciet kopā, ielejiet mīklu cepšanas formā un cepiet apmēram 30 minūtes vai līdz kūka sāk atdalīties no formas malām. Ļaujiet kūkai 10 minūtes atdzist formā, izņemiet to un noņemiet cepampapīru. Kūkas virspusi apsmērē ar aprikožu ievārījumu un noliec malā, lai pilnībā atdziest.

Pēc tam nelielā katliņā uzkarsē glazūrai paredzēto krējumu, pievieno piena šokolādi un maisa, līdz tā ir pilnībā izkususi un gluda. Mērija Berija arī iesaka ļaut glazūrai nedaudz atdzist, pirms to uzliet uz izceptās kūkas, bet ne pilnībā atdzesēt.

Noteikti izmēģiniet šo vienkāršo recepti un baudiet gardu desertu. Šokolādes cienītāji noteikti par to būs sajūsmā.