
Daudzi cilvēki ar nostalģiju atceras skolas kafejnīcas kotlešu garšu. Šī laika gaitā pārbaudītā recepte joprojām ir populāra, pateicoties tās vieglajai pagatavošanai un unikālajai garšai.
Skolas kotlešu noslēpums nav patiesībā nekāds noslēpums, jo tik daudzi cilvēki ir mēģinājuši šo recepti. Ja ne skolā, tas noteikti tās gatavoja mūsu vecmāmiņas un mammas.
Tomēr oriģinālajai receptei bija dažas galvenās iezīmes, kuras ir vērts ņemt vērā. Pirmkārt, tika izmantotas tikai dabīgas sastāvdaļas. Otrkārt, mannas vai kartupeļu vietā tika pievienota rudzu maize. Treškārt, sastāvā netika pievienots piens.
To visu ņemot vērā, ir laiks noskaidrot, kāda tad ir tā īpašā kotlešu pagatavošanas metode. Tā ir gaužām vienkārša, un ar to tiks galā arī kulinārijas iesācēji.
Nepieciešamās sastāvdaļas
1 kg maltas gaļas (liesa cūkgaļa)
500 g rudzu maize
3 lieli sīpoli
4 ķiploka daiviņas
4 olas
Sāls un pipari pēc garšas
Rīvmaize panēšanai
Kotlešu pagatavošanas gaita
Vispirms sagatavojiet maizi - noņemiet garozas, iemērciet maizes drupačas ūdenī. Tikmēr nomizotus sīpolus un ķiploku saiviņas izlaidiet caur gaļas mašīnu.
Sajauciet malto gaļu ar olām, maizi, sīpolu, ķiploku un garšvielām pēc savas gaumes. Rūpīgi samaisiet maisījumu ar rokām. Tad nedaudz samitriniet rokas un veidojiet kotletes un apviļājiet tās rīvmaizē.
Pēc tam cpešpannu izklājiet ar cepampapīru un cepiet 30–40 minūtes 180–200 °C temperatūrā, pievienojot pannai nedaudz ūdens. Protams, ja vēlaties treknāku versiju, tad varat cept kotletes uz plīts eļļa no abām pusēm.
Vai jums vēl rodas jautājums, kāpēc šo recepti ir vērts to izmēģināt? Atbilde ir visai vienkārša - šīs kotletes ir ļoti viegli pagremojamas. Tās satur tikai dabīgus produktus. Kas nav mazsvarīgi, to garša atgādina bērnības garšu. Un šī būs piemērota maltīte ģimenes vakariņām, kas patiks visiem.
Recepte ir pārbaudīta gadu desmitiem un turpina priecēt jaunās paaudzes ar savu vienkāršību un lielisko garšu.