3 lieliskas receptes, kā iemarinēt zivi – sākot ar kvasu un beidzot ar somu metodi

Aplūkosim 3 idejas, kā garšīgi sālīt zivis. Šīs receptes ir vienkāršas un viegli pagatavojamas.

Viegli sālīts lasis

Sastāvdaļas

1 svaigs lasis

500 g dilles

1 ēdamkarote sāls

1 ēdamkarote cukurs

2 ēdamkarote degvīns

Noņemiet zivīm asti un galvu. Noskalojiet to un rūpīgi nosusiniet ar papīra dvieļiem. Filejas sadaliet divās daļās, uzmanīgi, lai nesabojātu ādu. Noņemiet asakas. Ierīvējiet filejas pusi bez ādas ar degvīnu.

Sasmalciniet dilles. Pievienojiet tam sāli un cukuru. Sagatavoto maisījumu uzklāj uz vienas filejas. Tad pārklāj to ar otro. Labi nospiediet. Ietin pārtikas plēvē, liek traukā un atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām. Pēc tam ieliek ledusskapī uz 2 dienām.

Marinēta skumbrija kvasā

Sastāvdaļas

1 kg svaigas skumbrijas

3 ēdamkarotes citronu sulas

1 ķekars piparmētru

1 ķekars pētersīļu

2 lauru lapas

2 ķiploka daiviņas

500 ml kvass

125 ml baltvīna etiķa

16 melnie piparu graudi

4 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls pēc garšas

Notīriet makreli. Rūpīgi izskalojiet to. Liek cepamtraukā. Pievienojiet sāli, melnos piparus un lauru lapu. Ielejiet citronu sulu un kvasu. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem uz 15 minūtēm. Nosusiniet zivis ar papīra dvieļiem. Siltu makreli sagriež filejās.

Smalki sagrieziet piparmētru lapas. Sasmalciniet ķiplokus un pētersīļus. Sajauc tos un pievieno sāli. Ielejiet etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisa.

Fileju liek dziļā traukā un pārlej ar marinādi. Pārklājiet ar pārtikas plēvi un ielieciet ledusskapī uz 24 stundām.

Mazsālīta forele pēc somu receptes

Sastāvdaļas:

1 kg svaigas foreles

2 ēdamkarotes cukura

1 ķekars dilles

0,5 glāzes žāvētu brūkleņu

3 ēdamkarotes rupjā jūras sāls

Novietojiet foreles fileju uz pergamenta, novietojot to ar ādu uz leju. Apkaisa zivis ar sāli un cukuru. Dilles rupji sakapā. Liek to un brūklenes uz filejas. Foreli iesaiņojiet pergamentā un ievietojiet ledusskapī uz 2 dienām.