Kļūda virtuvē - 5 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu gatavot nepiedegošā pannā

Nepiedegoša panna nav universāls virtuves trauks. Lai tas kalpotu ilgu laiku, jāizvairās no pārkaršanas un noteiktiem produktiem. Pretējā gadījumā jūs varat to ne tikai sabojāt, bet arī pagatavot kaut ko, kas var radīt problēmas arī jums pašiem.

Cepšanas panna ar nepiedegošu pārklājumu ir daudzu mājsaimnieču iecienīts palīgs. Tas ir ērti lietojams, neļauj traukiem piedegt un ir viegli tīrāms. Bet ir viens “bet” - tā pārklājums ir ļoti neaizsargāts. Un, ja uz tā gatavojat nepareizus produktus, varat ātri sabojāt pannu un pat radīir problēams jums pašiem un jūsu labsajūtai.

5 produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst gatavot pannā ar nepiedegošu pārklājumu

Sviests un margarīns ir problēma Nr. 1. Šiem taukiem ir zema degšanas temperatūra. Jau pie vidēja karstuma tie sāk dūmot, izdalot asus dūmus un atstājot uz virsmas  atlikumu slāni. Tas ne tikai kaitē ēdiena garšai, bet arī pakāpeniski noēd pannas nepiedegošo pārklājumu.

Trekna gaļa. Treknas cūkgaļas vai bekona cepšana uz teflona ir slikta ideja, šis produkts ir slēpta problēma nepiedegošajai pannai. Liels daudzums kausēto tauku rada pārkaršanu, kas noēd pārklājumu. Turklāt augstā temperatūrā var izdalīties sliktas vielas.

Tomātu mērces. Tomāti ir ļoti skābi, un nepiedegošais pārklājums ir neaizsargāts pret skābi, kas to var viegli noārdīt. Ja mērci šādā pannā vārīsi diezgan bieži, tā ātri zaudēs savas īpašības, un ēdienā var nokļūt sīkas pārklājuma daļiņas no pannas virsmas.

Ēdieni ar etiķi vai citronu sastāvā. Skābās marinādes karsējot reaģē ar pārklājumu, noārdot to no iekšpuses. Tas ir īpaši problemātiski, ja tiek apvienota skābe un augsta temperatūra. Šajā gadījumā jūs varat iegūt ne tikai sabojātus ēdienus, bet arī kaitējumu fiziskajai labsajūtai.

Cukurs un karamele. Izkusis cukurs uzsilst līdz ārkārtīgi augstām temperatūrām, viegli pārsniedzot teflona drošo slieksni. Turklāt tas ātri piedeg, atstājot traipus, kurus gandrīz neiespējami nomazgāt, nesabojājot pannu.

Kā izrādās, panna ar nepiedegošo pārklājumu, lai arī ir ļoti populārs rīks saimnieču vidū, nav gluži piemērots visiem produktiem. Ņemiet vērā šos ieteikumus un gatavojiet ar prieku.