3 nevainojamas burkānu slātu receptes, kad gribas ko sātīgu, bet vienlaikus jāuzmana figūra

Burkāni ir noderīgu vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu krātuve. Ja katru dienu ēdat šo dārzeni, jūs varat pazemināt holesterīna līmeni, novērst dažādu kaišu attīstību, kā arī stiprināt imūnsistēmu.

Salāti ar burkāniem ir lielisks ēdiens visiem tiem, kas uzmana savus apkārtmērus un visa organisma labsajūtas uzlabošanai. Turklāt izrādās, ka smalki sarīvēti burkāni ir noderīgāki nekā veseli burkāni.

Mēs esam apkopojuši priekš jums trīs garšīgākos un veselīgākos salātus ar svaigiem burkāniem. Sajauciet tos ar eļļu, skābo krējumu vai jogurtu – tā labāk uzsūksies karotīns, ar kuru burkāni ir bagāti, un jūs saņemsiet maksimālu enerģiju un uzturvielas.

Burkānu salāti ar olu

Sastāvdaļas

4-5 vidēji lieli burkāni

5-6 vārītas olas

2-3 ķiploka daiviņas

1-2 ēdamkarotes skābā krējuma vai dabīgā jogurta

1 šķipsniņa sāls

Svaigi zaļumi pēc garšas

Pagatavošanas gaita

Burkānus nomizo, nomazgā un sarīvē uz vidējas rīves. Nomizotās vārītās olas sarīvē uz tās pašas rīves vai sagriež nelielos kubiņos. Sasmalciniet ķiplokus ar ķiploku spiedi. Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno sāli un pārlej ar skābo krējumu (vai beztauku jogurtu). Visu labi samaisa - jūsu salāti ir gatavi!

Burkānu un kāpostu salāti

Sastāvdaļas

1-2 vidēji burkāni

0,25 vidēja baltā kāposta galva

Maurloki pēc garšas

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

1 ēdamkarote nerafinētas augu eļļas

Pagatavošanas gaita

Kāpostus smalki un plāni sakapā, nedaudz samīca un pievieno sāli. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagrieziet maurlokus.  Visas sastāvdaļas sajauc, pievieno piparus, eļļu un samaisa. Dažās minūtēs salāti ir gatavo.

Saldie burkānu salāti ar rozīnēm

Sastāvdaļas

2 vidēji burkāni

100 g rozīņu

1 ēdamkarote medus

1 ēdamkarote citrona sulas

100 g jogurta (bez piedevām)

Malts kanēlis viena maza šķipsniņa

Pagatavošanas gaita

Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5-10 minūtēm, lai tvaicētos. Tikmēr burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Pagatavo mērci: sajauc medu, citrona sulu un kanēli, pievieno jogurtu. Mērci pārlej burkāniem un rozīnēm, apmaisa. Ievieto uz 15 minūtēm ledusskapī un pasniedz.