
Vai esat ievērojuši, ka pankūkas dažkārt atgādina blīvus, nedaudz saplakušus plāceņus, lai gan receptē tām jābūt gaisīgām? Tas ir saistīts ar uz aci nepamanāmām kļūdām, kas neļauj iegūt gaisīgas un pufīgas pankūkas.
Pirmā problēma ir nepareiza sodas mijiedarbība ar skābu vidi. To nevar dzēst atsevišķi - reakcijai jānotiek tieši mīklā. Pievienojiet kefīram sodu, ļaujiet maisījumam nostāvēties 10-15 minūtes un tikai tad apvienojiet ar pārējām sastāvdaļām.
Aukstā pārtika palēnina ķīmiskos procesus. Kefīrs vai olas, kas ir tikko svaigu izņemtas no ledusskapja, samazina sodas aktivitāti. Tāpēc ir ļoti svarīgi šos produktus izņemt no ledusskapja iepriekš vai nedaudz sasildīt līdz istabas temperatūrai.
Negaidīts pankūku gaisīguma sabiedrotais - manna. Ēdamkarote mannas putraimu piešķirs mīklai blīvumu un izveidos kraukšķīgu garoziņu. Ja jums tās nav, tikpat labi derēs kukurūzas milti.
Mīklas konsistence vairāk ietekmē rezultātu, nekā šķiet. Ideāls biezums ir kā biezs skābs krējums. Ja maisījums ir pārāk šķidrs, tas izplatīsies, un, ja tas ir pārāk blīvs, tas neizcepsies iekšpusē.
Pārmērīga maisīšana ar putojamo slotiņu sabojā struktūru. Viegli sajauciet sastāvdaļas ar karoti vai silikona lāpstiņu, virzoties vienā virzienā.
Pirms cepšanas mīklai jāatpūšas. Dodiet tam 10 līdz 15 minūtes - milti absorbēs mitrumu, gāzes burbuļi tiks vienmērīgi sadalīti, un pankūkas pārtrauks kristies un saplakt.
Cepšanas panna ir galvenais instruments. Čuguna trauki ar biezu dibenu nodrošinās vienmērīgu uzsildīšanu. Eļļai jāpārklāj pannas dibens ar 3-4 milimetru slāni.
Spēcīga uguns ir gaisīgu pankūku ienaidnieks. Cep uz vidējas uguns zem vāka - tā pankūku viducim būs laiks izcepties un garoziņa nepiedegs.
Piens ir slikta bāze pankūkām. Bez skābas vides soda nedarbosies. Izvēlieties kefīru, raudzētu pienu vai pievienojiet pienam citrona sulu, lai notiku reakcija.
Izlabojiet šīs kļūdas, un pat jūsu pirmais mēģinājums pārvērtīsies kulinārijas triumfā. Smaržīgas, maigas pankūkas ar kraukšķīgu malu kļūs par iecienītāko brokastu ēdienu. Turklāt, šie ir viegli realizējami padomi, tāpēc pankūku cepšanas var kļūt par lielisku nodarbi kopā ar bērniem.