Vecmāmiņas recepte ideāliem sirņikiem, kas būt gatavi 10 minūtēs

Sirņiki jeb biezpiena plācenīši ir daudzu ģimeņu iecienīts ēdiens, kas garšo gan lieliem, gan maziem. Tā ir bērnības klasikas, kas neapnīk, un pie kuras gribas atgriezties atkal un atkal. Lai gan to pagatavošana ir vienkārša, svarīgi ir zināt īsto recepti.

Šīs būs ātras brokastis visai ģimenei, bet tikpat labi tad būs gards ēdiens, ko var droši pasniegt arī pusdienās. Turklāt ceptus sirņikus var sasaldēt turpmākai lietošanai.

Lai to izdarītu, pēc siera plācenīšu sacepšanas tos atdzesē un sasaldē. Un, kad tie ir nepieciešami, vienkārši izņemiet tos no saldētavas, ievietojiet tos pannā un cepiet apmēram desmit minūtes vai pat nedaudz mazāk. Tos var arī uzsildīt mikroviļņu krāsnī.

Sirņikiem nepieciešamās sastāvdaļas

Manna - 30 g

Cukurs - 15 g

Vaniļas cukurs – 15 g

Biezpiens - 500 g

Olas - 1 gabals

Ciete (kartupeļu vai kukurūzas) - 20 g

Sāls - 0,3 tējkarote

Sirņiku pagatavošanas gaita

Bļodā liek biezpienu. To var izvēlēties pēc saviem ieskatiem – derēs gan vājpiena biezpiens, gan treknāks. Vislabāk, ja tas būtu mājās gatavots biezpiens.

Biezpienam pievieno vienu olu, mannu, nedaudz sāls, cieti, prasto cukuru un vaniļas cukuru. Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas un atstājiet maisījumu ievilkties apmēram 15 minūtes.

Pēc tam no iegūtās biezpiena masas ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas. Gatavās bumbiņas viegli piespiediet jeb saplaciniet ar silikona lāpstiņu, tādējādi veidojot siera plācenīšu formu.

Pievienojiet pannā nedaudz kausēta sviesta. Cepiet sirņikus aptuveni 40 līdz 60 sekundes no katras puses uz vidējas uguns. Neuztraucieties, ka gatavošanas laiks ir tik īss – tas vēl nav beidzamais gatavošanas solis.

Apceptos siera plācenīšus liek cepamtraukā un katru apsmērē ar nedaudz kausēta sviesta. Tad ievietojiet pannu ar sirņikiem cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cepiet tos septiņas minūtes.

Pēc noteiktā laika izņemiet un izbaudiet - ēdiens ir gatavs. Sirņikus var pasniegt kopā ar iecienītāko ievārījumu, saputotu saldo krējumu, citi izvēlas pat ēst ar skābo krējumu. Bet tikpat labi sirņiki būs garšīgi paši par sevi – bez jebkādām papildus mērcēm un piedevām.