Kā pagatavot makaronus, lai tie nesaliptu kopā – 7 vienkārši padomi

Šķiet, kas var būt vienkāršāks par makaronu ēdiena gatavošanu? Tomēr izrādās, ka tikai daži cilvēki zina, kā pareizi pagatavot šo produktu, lai tie neliptu kopā.

Lai makaroni patiešām izdotos, ir svarīgi zināt mazos kulinārijas trikus. Piedāvājam 7 vienkāršus pavāru padomus, kas pasargās no makaronu salipšanas kopā.

Pievienojiet nedaudz eļļas

Ja jūs interesē jautājums par to, kā pagatavot makaronus, lai tie neliptu kopā, atcerieties galveno noslēpumu. Pievienojiet ūdenim pāris tējkarotes augu eļļas un samaisiet. Un, kad ūdens atkal vārās, siltums jāsamazina. Pēc tam makaronus nepieciešams vārīt vēl 3-5 minūtes (atkarībā no veida), noteciniet ūdeni un baudiet gardo ēdienu.

Uzraudzīt ūdens temperatūru

Jebkurus makaronus neatkarīgi no veida drīkst mest tikai verdošā ūdenī. Pat ja gatavojat spageti vai farfalle. Ja tā nebūs, produkti uzreiz salips kopā un atgādinās putru, kas nav īpaši apetīti rosinoši.  Papildus izskatam cietīs arī produkta garša.

Biežāk samaisiet

Kā pagatavot makaronus, lai tie neliptu kopā? Ļoti svarīgs noteikums ir produktu gatavošanas laikā bieži maisīt. Pievienojot tos verdošam ūdenim, sāc enerģiski maisīt katliņa saturu, tad izdalīsies makaronu sastāvā esošā ciete. Tieši šī viela palīdz produktiem salipt kopā un pielipt pie katla sieniņām. Jo ilgāk maisīsit, jo labāk.

Atcerieties par sāli

Pirms makaronu pievienošanas jums ir nepieciešams sālīt ūdeni. Ideālā gadījumā to vajadzētu sālīt, kad tas sāk vārīties. Ir arī vērts atcerēties, cik daudz garšvielu jāpievieno, lai makaroni būtu garšīgi. Uz 1 litru ūdens – ne vairāk kā 10 g sāls.

Noskalo makaronus

Kad esat pārliecināts, ka makaroni ir gatavi, jums ir jāizslēdz plīts, ātri jāatbrīvojas no liekā ūdens un jāpārnes trauks caurdurī. Pēc tam noskalojiet makaronus ar ūdeni, lai noņemtu atlikušo cieti. Pēc tam pārnesiet makaronus uz pannu un gatavojiet ar izvēlēto mērci. Makaroni pārstās salipt kopā un kļūs drupani un garšīgi.

Nepārsedziet pannu ar vāku

Ja domājat, kā pagatavot makaronus, lai tie neliptu kopā, jāatceras, ka panna, kurā gatavojat ēdienu, nedrīkst būt pārklāta ar vāku. Ja jūs to darīsit, jūs iegūsit vienu lielu mīklas gabalu, jo gabali salips kopā.

Pievieno sviestu

Pat ja jums izdodas pagatavot drupanus makaronus, tie var salipt, tiklīdz tie nonāk uz šķīvja. Lai tas nenotiktu, tie jāapsmērē ar sviestu. Bet šeit ir ļoti svarīgi atcerēties vienu noteikumu - nepievienojiet cieto sviestu, labāk to vispirms izkausēt. Arī auksti šie makaronu izstrādājumi saglabāsies elastīgi un nezaudēs savu formu.