Pasta Carbonara – 9 soļi, kā pagatavot ideālu itāļu klasiku

Carbonara ir klasisks ēdiens tieši no Itālijas, kas savā gadsimtu ilgajā vēsturē ir ieguvis ievērojamu skaitu ēdiena gatavošanas variāciju. Starp tiem jūs varat atrast versiju ar bekona pievienošanu.

Šī versija ir ne mazāk garšīga, un, pateicoties papildu produktu ieviešanai receptē, garšu ziņā izteiksmīgāka.

Noteikti izmēģiniet šo vienkāršo un diezgan ātro recepti pasta carbonara pagatavošanai ar bekonu, ar kuru tiks galā pat iesācējs. Galvenais ievērot pareizo soļu secību.

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu divas porcijas (viena ir aptuveni 250 grami), jums būs nepieciešams:

Sīpoli - 50 grami

Ķiploki - 1 daiviņa

Bekons - 200 grami

Pētersīļi - 1 ķekars

Ūdens - 2 litri

Pasta (veids pēc izvēles) - 120 grami

Sāls (pēc garšas)

Malti melnie pipari (pēc garšas)

Rīvēts cietais siers - 50 grami

Parmezāns - 20 grami

Saldais krējums (33%) - 150 mililitri

Secīga pagatavošanas gaita

Pirmais solis: Vispirms sīpolu sagriež pusgredzenos, tad mazos kubiņos. Tāpat būs nepieciešams smalki sagriezt ķiplokus, kurus vispirms ieteicams sasmalcināt ar naža plakano daļu.

Otrais solis: Paņemiet bekona šķēli un sadaliet to vairākās plānās sloksnēs. Veikalā var iegādāties iepriekš sagrieztu bekonu, kuru uzreiz varat ievietot pannā.

Trešais solis: Uzmanīgi atdaliet pētersīļu stublājus un lapas, pēc tam smalki sagrieziet pēdējo.

Ceturtais solis: Uzlieciet ūdeni uz lielas uguns, pievienojiet sāli pēc garšas un pagaidiet, līdz tas uzvārās. Sagatavotos makaronus liek verdošā ūdenī un atstāj, līdz tie sasniedz al-dente stāvokli (forma stingra, bet tekstūra maiga).

Piektais solis: Bekonu liek pannā, nepievienojot eļļu un apcep uz lielas uguns. Tālāk jums jāpievieno jau sasmalcināts sīpols un ķiploki, un pēc zelta garozas sasniegšanas varat pievienot piparus.

Sestais solis: Pannā pievienojiet 1,5 kausus ūdens, kurā tika vārīti makaroni, un apstrādātos pētersīļus. Pēc tam ir svarīgi maisījumu vārīt uz lēnas uguns divas minūtes.

Septītais solis: Visbeidzot pievienojiet makaronus un turpiniet vārīt sastāvdaļas divas minūtes (ja vēlaties, varat pievienot piparus vēl vienu reizi).

Astotais solis: Ielejiet krējumu, kārtīgi samaisiet maisījumu, pēc tam turpiniet vārīties trīs minūtes. Apkaisa ar sarīvētu cieto sieru, samaisa un samazina siltumu līdz minimumam. Atstāj uz uguns, līdz mērce ir pilnībā sabiezējusi.

Devītais solis: Pasniedziet ēdienu, kamēr karsts. Pirms pasniegšanas neaizmirstiet pievienot rīvētu parmezānu un veselu pētersīļu lapu.