
Vasarīga, garšīga un neticami skaista zemeņu kūka! Pat ja jūs vērojat savu figūru vai vienkārši ierobežojat saldumu patēriņu, jūs joprojām nespēsiet pretoties šai lieliskajai kūkai, kas ne vien skaisti izskatās, bet arī garšo vienkārši nevainojami.
Delikāts skābā krējuma un biezpiena krēms lieliski sader ar gatavām zemenēm. Kūkas pagatavošanai vajadzēs produktu minimumu, bet rezultāts būs tik labs, ka gribēsiet nolaizīt visus pirkstiņus. Noteikti sagatavojiet savai ģimenei un tuviniekiem vasarīgu cienastu.
Sastāvdaļas mīklai
Cukurs - 150 g
Milti - 350 g
Olas - 2
Sviests - 150 g
Cepamais pulveris - 0,5 tējkarote
Sāls - 0,5 tējkarote
Sastāvdaļas krēmam
Biezpiens - 200 g
Citronu sula - 0,5 tējkarote
Skābs krējums - 800 g
Pūdercukurs - 200 g
Zemenes - 1 kg
Piparmētru lapas
Kūkas pagatavošana
Dziļā bļodā sajauc cukuru un mīkstu sviestu. Sviesta saldajam maisījumam pievieno nedaudz sāls un olas – samaisiet.
Tālāk pievieno cepamo pulveri un vēlreiz visu samaisa. Pakāpeniski pievienojiet miltus, lai mīkla nebūtu pārāk smaga.
Ar rokām mīciet mīklu. Sadaliet to 6 vienādās daļās. Katru gabalu sarullējiet bumbiņā. Pārklājiet bumbiņu ar plastmasas maisiņu un ievietojiet to saldētavā uz 15 minūtēm.
Paņemiet pergamenta papīru, uzlieciet uz tā katliņa vāku un apzīmējiet to ar zīmuli. Apgrieziet cepamo papīru, apļa centrā ielieciet mīklas bumbu un ar rokām izveidojiet plakanu kūku. Nepārsniedziet uzzīmētā apļa malas.
Kūku sadursta ar dakšiņu un liek uz cepešpannas kopā ar cepampapīru. Cep 180 C temperatūrā apmēram 10 minūtes. Līdzīgi veidojiet visas kūkas kārtas.
Sagatavojiet zemenes: nomazgājiet un noņemiet kātus. Sagrieziet ogas plānās šķēlēs.
Pagatavo krēmu: sajauc skābo krējumu, biezpienu, citronu sulu un pūdercukuru. Sajauc visas sastāvdaļas ar blenderi.
Salieciet kūku. Pirmo kūkas kārtu pārziež ar krēmu un pievieno zemenes. Ogas apsmērējiet ar nelielu daudzumu krēma un uzlieciet otro kūkas kārtu. Līdzīgā veidā salieciet visu kūku.
Kūkas virspusi rotā ar zemenēm un svaigām piparmētru lapiņām. Kūku liek uz nakti ledusskapī, lai tā labi iesūcas.