Visi šefpavāru mazie noslēpumi, kā izvārīt rīsus, lai tie kļūtu par jūsu iecienītāko ēdienu

Rīsi ir daudzu iecienīts produkts, tomēr, lai tie izrādītos drupani, garšīgi un veselīgi, ir jāzina daži triki, kā tos pareizi pagatavot.

Ja jūs interesē jautājums par to, kā pagatavot rīsus, lai tie ir drupani, pirmkārt, noskalojiet rīsus zem tekoša ūdens 5-7 reizes. Tādā veidā jūs varat samazināt cietes daudzumu, kas ir iemesls gatavā ēdiena papildu lipīgumam. Lai atvieglotu rīsu mazgāšanas procesu, izmantojiet sietu.

Lai rīsus pagatavotu divreiz ātrāk, pirms gatavošanas tos var mērcēt tīrā ūdenī 40–60 minūtes. Šajā gadījumā gatavošanas laikā jāpievieno mazāk šķidruma, lai gatavie rīsi nekļūtu pārāk viskozi.

Ja gatavojat risoto vai gatavojat rīsus suši, nevajadzētu pārāk ilgi skalot graudus. Pietiek ar 1-2 reizēm

Trauki rīsu vārīšanai

Lai pagatavotu rīsus, jums jāizvēlas pareizie virtuves piederumi. Šeit galvenais ir vāka klātbūtne. Galu galā ir ieteicams tos pagatavot pilnībā slēgtā traukā.

Lai temperatūra iekšpusē būtu vienmērīgi sadalīta, rīsiem izmantojiet kastroli, lielu pannu vai sautējamo pannu ar biezu dibenu. Ja jums ir nepieciešams gatavot graudaugus plovam, tad jums vajadzētu izvēlēties katlu.

Kā pagatavot rīsus: ūdens un graudu proporcijas

Ne katra saimniece zina, kā pareizi pagatavot rīsus, lai iegūtu drupanu un garšīgu ēdienu. Tradicionāli rīsu proporcijas ir šādas: uz 2 glāzēm ūdens ņem 1 glāzi graudu. Bet ne viss ir tik viennozīmīgi, jo jāpievērš uzmanība arī rīsu veidam.

Tvaicēti - 1 glāze rīsu uz 2 glāzēm ūdens;

Garengraudu - 1 glāzei graudaugu nepieciešams 1,5 līdz 2 glāzes ūdens;

Brūnie - 1 glāzei rīsu vajadzēs 2,5 līdz 3 glāzes ūdens;

Apaļgraudu - tādas pašas rīsu un ūdens proporcijas kā brūnajiem;

Basmati- vienai glāzei rīsu vajag līdz 1,5 glāzes ūdens.

Tvaicētiem rīsiem pietiks ar 20-30 minūtēm.

Tradicionālais veids, kā pagatavot rīsus

Šī metode lieliski darbojas ar garengraudu vai īsgraudu rīsiem, kā arī, ja to izmantojat kā piedevu. Lai pagatavotu trīs porcijas ģimenei, jums būs nepieciešams:

1 glāze rīsu;

1,5 glāzes ūdens;

Sāls un sviests.

Vispirms katliņā ielej ūdeni un uzvāra. Rīsi jāmazgā zem tekoša ūdens, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Kad ūdens vārās, jāpievieno sāls un rīsi. Pēc tam samaziniet uguni, pārklājiet trauku ar vāku un pagaidiet, līdz šķidrums ir pilnībā iztvaikojis (apmēram 20 minūtes).

Pēc tam jums ir jāizslēdz plīts un jāatstāj vārīti rīsi zem vāka 10 minūtes. Neaizmirstiet tos sajaukt ar sviestu. Lai nodrošinātu, ka rīsi ir drupināti, gatavošanas laikā nav ieteicams atvērt vāku vai maisīt graudus.