
Ja meklējat daudzpusīgu recepti, kurā apvienota gan gaļa, gan piedeva, mums ir ideāls variants - kartupeļu un gaļas kotletes, kas burtiski izkusīs mutē. Šīs kotletes būs ēdiens, kas patiks teju visiem.
Pagatavošanas vienkāršība, pieejamas sastāvdaļas un sulīgs rezultāts padara šo ēdienu par iecienītu daudzās ģimenēs. Un pats labākais ir tas, ka tās ir garšīgas gan karstas, gan aukstas, tāpēc tās varēs izmantot arī sviestmaizēm.
Sastāvdaļas
Kartupeļi - 4 (vidēja izmēra)
Malta cūkgaļa – 500 g
Sīpols - 1
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Kaltēti ķiploki - ½ tējkarote
Garšvielas pēc garšas
Tomātu pasta - 2 ēdamkarotes
Ūdens - 200 ml
Eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita
Nomizo kartupeļus un sīpolu. Kartupeļus sarīvē uz vidējas rīves, izspiež lieko šķidrumu (tas ir svarīgi, lai kotletes saglabātu savu formu). Sīpolu arī sarīvē vai sakapā blenderī – tā tas labāk savienosies ar malto gaļu.
Lielā bļodā apvienojiet rīvētus kartupeļus, sīpolus un malto gaļu. Pievienojiet garšvielas: sāli, piparus, kaltētus ķiplokus un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem.
Visu kārtīgi samīca ar rokām - maisījumam jākļūst viendabīgam, kā klasiskajām kotletēm. Tad ar mitrām rokām veido vidēja izmēra kotletītes.
Labi sakarsētā pannā ar nelielu daudzumu eļļas apcep kotletes no abām pusēm līdz iegūstat zeltaini brūnu garoziņu (apmēram 2–3 minūtes katrā pusē).
Tomātu pastu sajauciet ar 200 ml silta ūdens. Šo maisījumu pārlej kotletēm cepamajā pannā. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 5 minūtes. Pēc tam noņem vāku un ļauj mērcei nedaudz iztvaikot vēl 5-7 minūtes, līdz kotletes pilnībā izcepušās.
Malto gaļu var mainīt: derēs vistas gaļa, liellopa gaļa vai abu maisījums. Lai iegūtu izteiktāku garšu, varat pievienot nedaudz rīvētu sieru vai smalki sakapātus zaļumus.
Kartupeļu un gaļas kotletes ir garšīgas, sātīgas, ērtas un ātras. Tās lieliski iekļaujas ģimenes vakariņu formātā, viegli pārvēršami par pusdienām līdzi un piešķir īstu mājas garšu. Jums nav nepieciešams daudz laika vai kulinārijas pieredzes - tikai vēlme pagatavot kaut ko siltu un sirsnīgu saviem mīļajiem.