Ābolu pīrāgs - ideāla omas recepte klasiskam desertam

Ir tādi ēdieni no bērnības, kuru garšu un smaržu var atcerēties visu mūžu. Viens no šādiem ēdienam ir klasiskais vecāsmātes ābolu pīrāgs. Lai arī dikti vienkāršs, šis ir sirsnīgs un dvēseli sildošs deserts, kas iepriecinās kā lielus, tā arī mazus.

Šis aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski papildinās jūsu galdu un iepriecinās visus jūsu mīļos pie tējas tases. To var arī ātri pagatavot, ja viesi piesakās uz negaidītu vizīti.  Tāpēc atlociet piedurknes un pagatavojiet gardu ābolu pīrāgu pēc pavisam vienkāršas receptes.

Sastāvdaļas pīrāga pamatam

Milti - 350 g

Aukstais sviests - 225 g

Cukurs - 2 ēdamkarotes

Sāls – neliela šķipsniņa

Auksts ūdens - 30 ml

Sastāvdaļas pildījumam

Āboli - 750 g

Cukurs - 100 g

Milti - 30 g

Kanēlis - 1 tējkarote

Citronu sula – 1 ēdamkarote

Pīrāga pagatavošanas gaita

Iesākumā ir jāsāk ar pīrāga pamatnes sagatavošanu. Lielā bļodā samaisiet miltus, cukuru un sāli. Pievienojiet aukstu, kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem iemasējiet to miltu maisījumā.

Pamazām pievieno aukstu ūdeni un mīca, līdz veidojas viegli elastīga mīkla. Ietiniet to pārtikas plēvē un ļaujiet tai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes, ideālā variantā vajadzētu būt stundai.

Kamēr mīkla atpūšas ledusskapī, pagatavo pīrāga pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlēs. Bļodā sajauc ābolu šķēles ar cukuru, miltiem, kanēli un citrona sulu. Maisījums labi jāsamaisa.

Kad mīkla atdzesēta, to izrullē uz miltiem apkaisītas virsmas, līdz tā ir pietiekami liela, lai nosegtu cepamtrauku. Izklājiet cepešpannu ar mīklu un nogrieziet liekās malas.

Izmantojiet dakšiņu, lai mīklas pamatnē izdurtu caurumus. Mīklai pa virsu liekiem sagatavoto ābolu pildījumu. Iepriekš nogrieztos mīklas atgriezumus izrullējiet un izmantojiet tos, lai pārklātu ābolus virsū.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep ābolu pīrāgu apmēram 45-50 minūtes, līdz virsa ir zeltaini brūna. Izņemiet pīrāgu no krāsns un ļaujiet tam atdzist pirms sagriešanas un pasniegšanas.

Izbaudiet šo gardo ābolu pīrāgu ar vaniļas saldējuma bumbiņu vai svaigu putukrējumu. Šī ir klasika, kas nemūžam neapniks.