
Pašdarināti maršmelovi ir daudzu iecienīts deserts. Izrādās, ka mūsu iecienītos našķus, kurus parasti pērkam veikalā, var viegli pagatavot mājās bez īpaša aprīkojuma vai retām sastāvdaļām.
Mīksts, gaisīgs, ar vaniļas nokrāsu un krāsains - šis paštaisītais gardums būs ne tikai lielisks gardums pie tējas, bet arī iecienīts deserts bērniem un pieaugušajiem. Šī recepte pierāda, ka mājās gatavoti maršmelovi ir viegls kulinārijas šedevrs, kas noteikti iepriecinās.
Sastāvdaļas
Želatīns 10 g
Ūdens (želatīnam) 40 ml
Cukurs 150g
Ūdens (sīrupam) 60 ml
Vaniļas cukurs ½ tējkarote
Pārtikas krāsviela (pēc izvēles)
Pūdercukurs
Kukurūzas ciete
Pagatavošana
Mazā bļodiņā sajauc 10 g želatīna ar 40 ml auksta ūdens. Atstāj uz 10–15 minūtēm – masai vajadzētu uzbriest. Šī ir bāze, kas nodrošinās maršmeloviem struktūru un elastību.
Katliņā sajauc 150 g cukura ar 60 ml ūdens. Liek uz vidējas uguns un uzvāra. Pēc vārīšanās vāra vēl 2-3 minūtes, līdz sīrups nedaudz sabiezē (bet nekaramelizējas).
Uzbriedušajam želatīnam jābūt pilnībā izšķīdinātam. To var izdarīt mikroviļņu krāsnī (10-15 sekundes) vai ūdens vannā. Uzmanieties, lai tas nevārītos.
Dziļā bļodā sajauciet siltu sīrupu, izšķīdinātu želatīnu un ½ tējkarotes vaniļas cukura. Sāciet kult ar mikseri vidējā ātrumā, pakāpeniski palielinot apgriezienus. Puto 10-12 minūtes, līdz masa kļūst bieza, balta un ļoti gaisīga kā bezē. Tai jāsaglabā sava forma.
Gatavo masu var sadalīt vairākās daļās un pievienot pārtikas krāsvielu. Katru daļu labi samaisa, lai iegūtu maigi rozā, zilu vai citronu zefīru.
Izklājiet pannu ar pārtikas plēvi un viegli ieziediet ar rafinētu eļļu, lai zefīri nepieliptu. Ar karoti maisījumu var ievietot konditorejas maisiņā, lai pagatavotu desiņas, bumbiņas vai vienkārši vienmērīgu slāni. Ja maisījums ātri sacietē, nedaudz uzsildiet to mikroviļņu krāsnī dažas sekundes. Atstājiet zefīrus ledusskapī uz 1,5 līdz 2 stundām, līdz tie ir pilnībā sastinguši.
Kukurūzas cieti sajauc ar pūdercukuru (attiecība 1:1). Gatavos zefīrus sagriež gabaliņos ar šķērēm vai nazi, apviļā maisījumā – tas neļaus tiem salipt. Pārliek sausā burkā vai pasniedz uzreiz ar kakao, kafiju vai vienkārši kā atsevišķu baudījumu.
Mājās gatavotus zefīrus var uzglabāt hermētiskā traukā vēsā vietā 5 līdz 7 dienām. Nav ieteicams tos uzglabāt ledusskapī – mitrums var padarīt tās lipīgas.
Izmantojiet silikona lāpstiņu, lai būtu vieglāk strādāt ar lipīgo masu. Vaniļas cukura vietā var pievienot piparmētru, mandeļu vai apelsīnu ekstraktu.