Šefpavāri ir dalījušies ar savu iecienītāko metodi ideālās mērces pagatavošanai, un tā sastāv no septiņiem būtiskiem soļiem. Lūk, kā to izdarīt šajos Ziemassvētkos.
Pastāv septiņu soļu metode mērces gatavošanai, ko apstiprinājuši šefpavāri, un tā šogad pacels jūsu Ziemassvētku vakariņas jaunā līmenī. Mērce ir viena no svarīgākajām Ziemassvētku maltītes sastāvdaļām, un ir vairāki veidi, kā to patiešām uzlabot, padarot par svētku galda zvaigzni. Ir daži pamatprincipi, kas jāzina, lai mērce vienmēr izdotos bagātīga un bieza.
LASI VĒL:
Plācenīši iznāk no krāsns pūkaini un mākoņaini, ja tos cep ar vienu galveno virtuves sastāvdaļu
- Žurkas metīsies prom no tava dārza, ja ārā atstāsi vienu virtuves priekšmetu
Šefpavāri ir izcēluši galvenos noteikumus gardas mērces pagatavošanai. Jo pēc izcili pagatavotas Ziemassvētku maltītes pēdējais, ko gribas, ir to sabojāt ar bezgaršīgu un šķidru mērci. Tāpēc — lūk, septiņi būtiski soļi, kuriem sekot, gatavojot mērci mājās.
Izmantojiet cepšanas sulas Tas var šķist pašsaprotami, taču tas ir pats svarīgākais solis. Vislabākā mērce sanāk, izmantojot sulas no pannas, kurā tika cepta gaļa. Apbrūninātos gabaliņus pannā atstājiet mērces gatavošanas laikā un izņemiet tikai pirms pasniegšanas, tos izkāšot. Šefpavāre iesaka pievienot sviestu, lai iegūtu papildu bagātību.
Pareizi apbrūniniet gaļu Lai iegūtu izcilu mērci, gaļa ir jāapbrūnina kārtīgi. Vadošie šefpavāri iesaka cept tik ilgi, līdz parādās silti, riekstaini aromāti — tas mērces garšai ir ļoti svarīgi. Tas ir daudz labāk nekā mēģināt glābt mērci ar pārmērīgu garšvielu pievienošanu.
Lietojiet mazāk miltu, nekā šķiet vajadzīgs Labs orientieris ir tāds, ka mērcei jāapvelk karote, nevis jāpielīp tai. Lai gan var rasties kārdinājums pievienot vairāk miltu, lai mērci sabiezinātu, labākais veids ir ļaut tai reducēties uz uguns.
Sāli un piparus pievienojiet tikai beigās Sāli un piparus mērcei pievienojiet tikai tad, kad tā ir izvārīta un reducēta. Tad varēsiet to nogaršot pareizajā konsistencē un precīzi izlemt, cik daudz garšvielu nepieciešams.
Izkāsiet mērci Pēc tam pienāk laiks mērci izkāst. Šajā brīdī tiek noņemti gaļas gabaliņi un subprodukti, kas izmantoti garšas piešķiršanai.
Nepārsātiniet mērci ar garšvielām Šefpavāri brīdina nepievienot pārāk daudz garšaugu un garšvielu. Mērcei ir jāpapildina gaļas garša, nevis tā jānomāc. Galu galā galvenā loma pieder gaļai. Eksperte savas mērces gatavošanā izmanto tikai dažas sastāvdaļas, nepārspīlējot ar garšvielām.
Izlabojiet kļūdas Ja mērce nav pietiekami bieza, vienkārši turpiniet to reducēt uz uguns, nevis pievienojiet biezinātājus, piemēram, miltus. Ja garša šķiet par vāju, labāk izmantojiet kvalitatīvu buljonu, nevis pārslogojiet mērci ar garšvielām.
Lai mērcei piešķirtu vēl bagātīgāku garšu, šefpavārs iesaka pievienot nelielu daudzumu sojas mērces un ābolu sidra etiķi.