Beidz cept bekonu pannā — ir “labāks veids”, kā to pagatavot garšīgāku un kraukšķīgāk

Lai gan bekona cepšana pannā daudziem ir ierastākā metode, tā bieži vien noved pie mīksta un sīksta bekona.

Nav nekā labāka par sviestainu bekona maizīti nesteidzīgā rītā, taču prieks var ātri zust, ja bekona šķēles no pannas iznāk piedegušas un ļenganas. Daudzi mājas pavāri, cepot bekonu, izmanto eļļu, taču tas var radīt pārlieku taukainas un sīkstas šķēles, nevis brīnišķīgi kraukšķīgu un garšīgu bekonu.

LASI VĒL:

 

​Šefpavārs atklājis, ka gardu bekonu pagatavot ir pavisam vienkārši — ja vien atteiksies no pannas un izvēlēsies cepeškrāsni. Viņš saka: “Nav šaubu, ka labākais veids, kā pagatavot bekonu, ir cepeškrāsnī. Kad to pamēģināsi, esmu pārliecināts, ka arī tu tam piekritīsi.” Šefpavārs piebilst: “Bekona cepšana cepeškrāsnī dod iespēju precīzi pielāgot tā tekstūru un kraukšķīgumu savām vēlmēm.”

Šīs metodes lielākā priekšrocība ir tā, ka tā prasa mazāk darbošanās nekā cepšana pannā, turklāt virtuve neapšļakstīsies ar karstiem taukiem.

Cepot bekonu cepeškrāsnī, ir svarīgi izklāt cepamo pannu ar alumīnija foliju. Šefpavārs skaidro: “Cepot uz folijas, bekons gatavojas pats savos taukos. Tas ļauj tam izcepties ātrāk un palikt plakanākam, taču, visticamāk, būs nepieciešams bekonu apgriezt.”

Bekona cepšana cepeškrāsnī

Vislabāk izvēlēties biezāk grieztu bekonu, jo tas ir mazāk pakļauts piedegšanai nekā plānās šķēles un rezultātā ir sulīgāks un garšīgāks. Vienkārši izklāj cepamo pannu ar foliju un ievieto to aukstā cepeškrāsnī. Nepiesildi krāsni iepriekš — pakāpeniska uzsilšana ļauj bekona taukiem pareizi izkust.

Vēl viens vienkāršs triks izcilam bekonam ir pirms cepšanas pārslacīt šķēles ar vienu ēdamkaroti ūdens. Ūdens palīdz palēnināt tauku kušanu un cepšanas laikā rada vieglu tvaika kārtiņu, kas veicina bekona karamelizēšanos cepeškrāsnī.

Iestati cepeškrāsni uz 200 °C un cep bekonu 15–20 minūtes. Gatavošanas laikā apgriez bekonu vienu reizi — aptuveni procesa vidū, kad tas sāk kļūt kraukšķīgs.

Rezultātā bekons no cepeškrāsns iznāks perfekti kraukšķīgs, skaisti zeltains un daudz garšīgāks nekā tad, ja tas būtu cepts taukainā pannā.