Neviens negrib ļenganu, taukos peldējošu bekonu, taču esmu atradis vienkāršu veidu, kā pagatavot kraukšķīgu bekonu, nepērkot nekādas papildu sastāvdaļas — nepieciešams tikai viens priekšmets, kas jau ir katrā virtuvē.
Nav nekā omulīgāka par lēnu rītu, kad vari sevi palutināt ar brokastu maizīti, tomēr daudzi pat neapzinās, ka bekona gatavošanu padara sarežģītāku, nekā tas patiesībā ir. Ļoti bieži bekonu cep pannā ar eļļu, taču bekons jau pats par sevi ir trekns, un tam nemaz nav nepieciešami papildu tauki, lai tas kļūtu kraukšķīgs.
LASI VĒL:
Visas nianses par to, kā cepeškrāsnī izcept sulīgu veselu gaļas gabalu – šefpavāru padomi
- Vienkāršs triks sulas notecināšanai no cepta tītara vai vistas, ko nezināja pat profesionāli šefpavāri
Cepot bekonu, baltās tauku maliņas bieži piedeg pārāk ātri, kamēr rozā gaļa paliek nepietiekami izcepusies un gumijota. Eļļas pievienošana tikai rada taukainu nekārtību, liek karstajiem taukiem šļakstīties visur apkārt un atstāj apģērbā spēcīgu ēdiena smaku, kas var sabojāt mierīgu dienas sākumu.
Ja vēlies izvairīties no mīksta, slapja bekona, ir daudz vienkāršāks veids — nepieciešams tikai nedaudz ūdens, lai iegūtu perfekti zeltaini kraukšķīgas bekona šķēles.
Kāpēc bekona cepšanai izmantoju ūdeni, nevis eļļu?
Kad pirmo reizi dzirdēju, ka bekonu var padarīt kraukšķīgāku, izmantojot ūdeni, biju ļoti skeptisks. Taču, pamēģinot pats, ar prieku atklāju, ka tas patiešām darbojas un pat uzlabo garšu.
Nedaudz papētot, sapratu, ka bekons pats izcepas savos taukos, ja process notiek lēnāk. Eļļa savukārt mēdz gaļu cept pārāk strauji. Tas izraisa to, ka bekons apdeg un kļūst sīksts, nevis kraukšķīgs. Neliela ūdens daudzuma pievienošana ļauj taukiem izkust un gatavoties maigāk.
Ūdens palīdz bekonam cepties vienmērīgi, nodrošinot vienādu karstumu visām šķēlēm, un rezultātā iegūst labāku kraukšķīgu tekstūru, nevis slapjas un taukainas strēmeles. Esmu jau trīs reizes gatavojis bekonu ar ūdeni, un tas sanāk tik labi, ka vairs nekad nevēlos izmantot eļļu.
Kā pagatavot kraukšķīgu bekonu bez eļļas
Vienkārši liec bekonu aukstā pannā — tas ļaus tam pakāpeniski uzkarst, lai tauki varētu kārtīgi izkust.
Pārliecinies, ka visas bekona šķēles ir vienā kārtā un ar nelielu atstarpi starp tām. Ja gatavo vairākiem cilvēkiem, labāku rezultātu iegūsi, cepot vairākās reizēs.
Pēc tam pievieno tik daudz ūdens, lai tas tikai nedaudz pārklātu pannas dibenu, un liec pannu uz vidējas uguns.
Ļauj bekonam dažas minūtes gatavoties — ūdenim iztvaikojot, bekons sāks cepties pats savos taukos. Kad tas sāk čurkstēt, apgriez bekonu, lai abas puses kļūtu zeltainas.
Kad ūdens ir pilnībā iztvaikojis, samazini uguni un ļauj bekonam kļūt tik kraukšķīgam, cik vēlies. Rezultātā iegūsi bagātīgu, kraukšķīgu bekonu, kas ir ideāli piemērots sviestainai brokastu maizītei.