Šī sastāvdaļa var piešķirt veikalā pirktam mērcēm mājas garšas piesitienu.
Mērce ir neatņemama Ziemassvētku vakariņu daļa, un ir svarīgi, lai tā izdotos ideāla. Tai jābūt bagātīgai, sildošai, gludai un ar tādu konsistenci, kas perfekti pārklāj karoti.
LASI VĒL:
Astroloģiskā prognoze 2025. gada decembrim: pienācis laiks izprast savu augstāko mērķi
Šī vienkāršā sastāvdaļa padara malto gaļu neiedomājami sulīgu un maigu – daudz pavāri slēpj šo triku
Lai gan daļa cilvēku Ziemassvētkos gatavos mērci no nulles, daudzi citi izvēlēsies veikalā nopērkamus mērces granulas, lai ietaupītu laiku un pūles. Tas nenozīmē, ka viņu svētku maltīte būs sliktāka — pat pavāri norāda uz vienu vienkāršu sastāvdaļu, kas var pārvērst veikalā pirktu mērci gandrīz vai mājās gatavotā.
Eksperti skaidro: “Pat doma par mājās gatavotas mērces taisīšanu svētku mielastam var paaugstināt stresa līmeni — tieši tur noder veikalā pirktas mērces uzlabošanas knifi.”
Tālāk viņi skaidroja: “Ar dažām vienkāršām piešpricēm jūs varat padarīt parastu burciņā pirktu mērci bagātīgāku un garšīgāku — un likt visiem noticēt, ka tā gatavota mājās.”
Viena no ieteiktajām sastāvdaļām — brūnināts sviests
Tas ir parasts sviests, kas izkausēts un nedaudz apbrūnināts, lai iegūtu bagātīgu, riekstainu garšu.Eksperti skaidro: “Brūnināts sviests ir zeltaini brūns sviests, kas vidējā siltumā karsēts, līdz iztvaiko ūdens.
Paliek piena cietvielas un sviesta tauki, kas iegūst riekstainu, grauzdētu, siltu garšu. Pievienojiet šo zeltaino gardumu veikalā pirktai mērcei, lai tā kļūtu bagātīga, sildoša un gandrīz kā mājās gatavota.”
Brūnināts sviests atšķiras no parasti izkausēta sviesta. Tā kā tas gatavots ilgāk, piena cietvielas karamelizējas un rada dziļāku, bagātīgāku, riekstainu garšu.
Tas padara mērci ievērojami bagātīgāku un aromātiskāku. Tāpat iesaka brūninātu sviestu apvienot ar cepetim iztecējušajām sulām, kas vēl vairāk pastiprina garšu.