Kāds ēdienu entuziasts dalījās ar saviem labākajiem padomiem, kā mājās pagatavot ideālu steiku vakariņām, un atklāja vienu kļūdu, ko daudzi pieļauj.
Tuvojoties nedēļas nogalei, nekas nav tik patīkams kā piektdienas vakaru nosvinēt ar sulīgu steiku. Tomēr pagatavot perfektu steiku nav tik vienkārši — ir neskaitāmas receptes un noteikti gaļas gabali, ko izvēlēties, lai izvairītos no sīkstas struktūras.
Tomēr kāds ēdienu entuziasts nesen atklāja savu nepiekāpīgo metodi, kas garantē ideālu steiku ik reizi. Viņš stāsta:“Tā jūs varat pagatavot perfektu steiku katru reizi — pat tad, ja izmantojat plānus steika gabalus. Šie ir pirmās šķiras sirloina gabali.
LASI VĒL:
Pēc viņa teiktā, sagatavošanās ir tikpat svarīga kā iesildīšanās pirms treniņa — gaļai jābūt pareizi sagatavotai. Jebkāds mitrums var sabojāt kraukšķīgo garoziņu un izraisīt pelēku, negaršīgu steiku. Tālāk viņš iesaka garšot ar smalki maltu piparu, nevis veseliem pipargraudiem, īpaši, ja gatavojat plānus steikus.
Runājot par pannu, viņš iesaka nerūsējošā tērauda pannu, bet eļļas izvēlei ir liela nozīme: “Nevar lietot jebkuru eļļu — vajadzīga eļļa ar augstu dūmošanas punktu. Tieši tāpēc es izmantoju liellopa taukus. Šis ir dabas sviests, un jā, tas ir mazliet ironiski — tu cep govs gaļu viņas pašas taukos, bet nu, tā tas ir.”
Tomēr viņš uzsver vienu izplatītu kļūdu, ko daudzi pieļauj – steiku burtiski pārlej ar eļļu. “Nav nepieciešams liet eļļu baseina daudzumā. Vajag tikai tik, lai pārklātu pannu — nedaudz iegriez un izmaisi, tas arī viss.
”Nākamais svarīgais solis ir pārliecināties, ka panna ir pietiekami karsta. Pēc tam svarīgi izmantot steika presi, lai gaļa gatavošanas laikā nesarautos un neuzlocītos. Par gatavošanas laiku viņš iesaka: “Plānākiem gabaliem pietiek ar 90 sekundēm no katras puses. Ja turēsiet ilgāk, centrs var piedegt.”Kad viena puse gatava, viņš iesaka izmantot pievienot karoti sviesta un nedaudz timiāna vai rozmarīna, tad ar karoti pārliet gaļu ar kūstošo sviestu un sulām.
Viņš piebilst: “Tas piešķir sviestainu garšu un zāļu aromātu. Es parasti to nedaudz sakratu, lai sviests sajaucas ar gaļas sulām — tas dod fantastiskas garšas notis.”
Noslēgumā viņš piebilst: “Ļaujiet steikam atpūsties vismaz 5 minūtes. Ja to neizdarīsiet un sagriezīsiet uzreiz, sulas izplūdīs. Ticiet man — ja sekosiet šai metodei, katrs jūsu steiks izskatīsies un garšos lieliski.” Pēdējais pieskāriens viņa tehnikai – sagriezt steiku ar japāņu nazi un pievienot nedaudz Keltu jūras sāls garšai.