3 garšīgi un vienkārši ēdieni ar ķirbi – pagatavojami 30 minūtēs

Ķirbis ir vitamīniem bagāts dārzenis. To var audzēt pats un lielos daudzumos, jo tas labi uzglabājas, vai arī iegādāties veikalā, jo tas ir lēts.

Daudzi cilvēki ķirbi neēd bieži, jo neuzskata to par garšīgu. Patiesībā tas nemaz nav tik briesmīgs. Lai šis dārzenis būtu neticami garšīgs, ir svarīgi to pareizi pagatavot. Šim nolūkam var izmantot vairākas vienkāršas receptes.

Cepts ķirbis ar dārzeņiem

Lai to pagatavotu, nomizojiet kartupeļus, sagrieziet tos šķēlēs un apcepiet pannā. Pēc tam novietojiet tos uz cepšanas paplātes un virsū izkārtojiet sīpolu, papriku un burkānus.

Pēc tam sagrieziet ķirbi mazos gabaliņos un novietojiet tos virs dārzeņiem. Apslakiet ar augu eļļu un cepiet cepeškrāsnī 25 minūtes. Pēc tam uz trauka sarīvējiet sieru un cepiet cepeškrāsnī vēl 10 minūtes. Tas ir gatavs pasniegšanai.

Ķirbju zupa

Pirms gatavošanas jāuzvāra vistas buljons. Pievienojiet ķirbi, kas sagriezts gabaliņos un sablendēts līdz viendabīgai masai. Ļaujiet šim maisījumam vārīties uz lēnas uguns 15 minūtes, pēc tam vēlreiz sablendējiet.

LASI VĒL:

Iegūto ēdienu sajauciet ar sāli un pipariem pēc garšas, un pievienojiet sīpolu un burkānu, kas arī ir sablendēti. Ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz ķiploka.

Ķirbju sacepums

Lai to pagatavotu, nomizojiet ķirbi un sagrieziet to plānās šķēlēs. Apcepiet tos no abām pusēm pannā, pievienojot nedaudz cukura. Sajauciet biezpienu ar olām, pēc tam pievienojiet skābo krējumu.

Novietojiet ķirbi uz cepšanas paplātes, apsmērējiet ar jebkuru ievārījumu un pēc tam pārlejiet iegūto biezpiena maisījumu. Cepiet cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.

Visi šie ēdieni ir diētiski, veselīgi un garšīgi. Tie atklās ķirbi jaunā gaismā, padarot to par neticamu delikatesi, nevis tikai dārzeni.