Kā pagatavot veģetāru boršču - pielāgota recepte gavēņa noteikumiem

Tiem, kas ievēro Lielā gavēņa noteikumus vai ir veģetārieši, šī zupa var būt izaicinājums. Lielais gavēnis ir gada periods, kad cilvēki atturas no noteiktiem pārtikas produktiem vai pilnībā pāriet uz augu izcelsmes uzturu.

Lielā gavēņa ēdienu gatavošana var būt izaicinājums pat pieredzējušam pavāram, skaidro Jūlija Arhipova. Bet, ja jūs zināt, kā pagatavot boršču ar gaļu, jūs varat viegli pielāgot recepti Lielā gavēņa noteikumiem. Un mēs jums ar to palīdzēsim!

Lielākā daļa Lielā gavēņa boršča sastāvdaļu ir dārzeņi (bietes, kāposti, burkāni), kas satur daudz labvēlīgu uzturvielu: vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus.

Īpaši bietes ir vērtīgs folātu avots, kas palīdz uzturēt veselīgu hormonu līmeni un stiprina imūnsistēmu. Kāposti satur lielu daudzumu C vitamīna.

Kādas sastāvdaļas padarīs jūsu gavēņa boršču par īstu hitu

Lai pagatavotu gavēņa boršču, nav nepieciešama gaļa vai taukaini pārtikas produkti. Tā vietā borščam var pievienot vairāk dārzeņu, kas piešķirs tam bagātīgu garšu un aromātu. Klasiskās gavēņa boršča sastāvdaļas ir bietes, kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki un kāposti.

Tomēr ir arī citi dārzeņi, ko varat pievienot, lai padarītu savu Gavēņa boršču vēl gardāku. Piemēram, pastinaki vai selerijas sakne piešķir unikālu aromātu un garšu. Varat arī mēģināt borščam pievienot sēnes vai pupiņas – tas piešķirs papildu tekstūru un olbaltumvielas.

LASI VĒL:

Neaizmirstiet par garšvielām – tās palīdzēs izcelt sastāvdaļu garšas un padarīs jūsu Gavēņa boršču vēl interesantāku. Svaigumam iesakām izmantot dilles, pētersīļus un baziliku; pikantam – ķiplokus, piparus un lauru lapu; un koriandru un ingveru eksotiskai garšai.

Un, protams, neaizmirstiet par garnējumu – tradicionāli Gavēņa borščam pievieno skābo krējumu vai jogurtu. Tas piešķirs tam vieglu un atsvaidzinošu garšu.

Labākie Gavēņa boršča pagatavošanas veidi: noslēpumi un padomi

Pirmais solis lieliska gavēņa boršča pagatavošanai ir pareizo dārzeņu izvēle. Izmantojiet svaigus dārzeņus, piemēram, bietes, burkānus, kartupeļus, kāpostus un sīpolus. Neizlaidiet nevienu no šīm sastāvdaļām! Ja vēlaties pievienot vairāk garšas, varat izmantot ķiplokus vai ingveru.

Nākamais solis ir pareizi sagatavot dārzeņus. Notīriet bietes un sagrieziet tās mazos kubiņos. Sīki sakapājiet sīpolu un ķiploku (ja izmantojat), un sasmalciniet kāpostus. Burkānus varat sarīvēt vai sagriezt plānās strēmelītēs.

Kad visi dārzeņi ir gatavi, nākamais solis ir apcept sīpolus augu eļļā līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam pievienojiet atlikušos dārzeņus un apcepiet visu kopā uz vidējas uguns dažas minūtes. Pēc tam, kad dārzeņi ir apcepti, pievienojiet tomātu pastu un vīna etiķi.

Interesantas gavēņa boršča variācijas: eksperimentējot ar garšām

Gavēņa borščs ir tradicionāls ēdiens, ko gatavo gavēņa laikā. Tomēr tas nenozīmē, ka tam jābūt garlaicīgam un vienmuļam. Šim ēdienam ir daudz variāciju, un jūs varat eksperimentēt ar garšām.

Piemēram, kūpinātas desas vai liellopa gaļas vietā varat izmantot sēnes vai pievienot baltās pupiņas, lai iegūtu vairāk olbaltumvielu. Saldākai garšai varat pievienot arī dažādus dārzeņus — burkānus, rāceņus vai pat saldos kartupeļus.

Pikantai garšai varat pievienot rīvētu mārrutku vai čili piparu, bet aromātiskākai garšai pievienojiet lauru lapas un melnos piparus.

Jūtieties brīvi eksperimentēt ar sastāvdaļām un atrodiet savu unikālo Gavēņa boršča recepti. Šis ēdiens ir ne tikai veselīgs, bet arī lieliska iespēja izpaust savu kulinārijas radošumu.