Cīsiņi ir drošs risinājums, ja nepieciešama ātra uzkoda un praktiski nav laika gatavot. Turklāt tie patīk gan lieliem, gan pilnīgi noteikti arī bērniem. Tomēr pat šķietami vienkārši pagatavojamie cīsiņi ne vienmēr sanāk perfekti un gatavošanas laikā var pat deformēties.
Izrādās, ka ir daži cīsiņu gatavošanas knifiņi, kurus ir vērts apsvērt, ja vēlaties baudīt gardu ēdienu. Tad kā pareizi pagatavot cīsiņus, lai tie neplīstu pušu vārīšanas laikā?
Pieredzējuši pavāri zina, ka visgardākie cīsiņi ir nevis vārīti, bet gan viegli apceptas augu eļļā. Bet vārīšana noteikti ir mazāk kaloriska.
Lai cīsiņi gatavošanas laikā nepārsprāgtu, tos uzvāriet, nevis vāriet. Ievietojiet desas aukstā, sālītā ūdenī un pagaidiet, līdz ūdens uzvārās, pēc tam nekavējoties izslēdziet uguni.
Tāpat atcerieties, ka cīsiņi uzreiz pēc vārīšanas ir jāizņem no karstā ūdens, un tos nekādā gadījumā nedrīkst tajā atstāt, jo tā tiks pazaudēt tekstūra un arī garša pasliktināsies.
LASI VĒL:
2 labākās metodes, kā ātri nomizot tomātus – dažu minūšu jautājums
Zelta vērts triks - apkaisiet šo uz pannas, un jūsu olas nepiedegs
Lūk, vēl viens knifs perfektu cīsiņu pagatavošanai: pirms ievietošanas ūdenī cīsiņus vairākās vietās sadurstiet ar dakšiņu. Varat arī izveidot četrus mazus iegriezumus: tas padarīs tos ne tikai gardus, bet arī skaistus.
Lai desiņas saglabātu veselas un skaistas, tās var vienkārši tvaicēt, nevis vārīt. Šī būs arī laba opcija tiem, kas jo īpaši seko līdzi savai figūrai un apkārtmēram.
Ja gribat pagatavot ko nedaudz smalkāku un arī barojošāku, tad aptiniet cīsiņus ar bekona vai siera šķēlēm. Lai veidojums neizjuktu, saspraudiet ar zobu bakstāmo.
Tad izklājiet ietītos cīsiņus uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 10-15 minūtes līdz tie iegūst zeltainu, kraukšķīgu garoziņu. Lai labi garšo!