Tomāti ir tas produkts, kas tiek izmantots daudzos jo daudzos ēdienos, un nereti recepte paredz tomātu mizas nomizošana. Bet tieši tas var būt diezgan grūts uzdevums, ja nezināt īsto metodi.
Mizas noņemšana, nebojājot tomātu mīkstumu, var šķist biedējošs uzdevums, taču ir daži triki, kurus ir vērts izmēģināt, jo tie lielākajai daļai būs īsts atklājums. Aplūkosim 2 ļoti efektīvas metodes.
Verdošs ūdens un ledusauksts ūdens
Pirmā un visizplatītākā tomātu mizošanas metode ir verdoša ūdens un ledusauksta ūdens izmantošana. Šī metode ir piemērota tiem, kas vēlas ātri un vienkārši nomizot tomātus, nezaudējot to formu un tekstūru.
Mizošanas metode:
Vispirms katra tomāta augšpusē veiciet seklu krustveida iegriezumu. Iegremdējiet tomātus verdošā ūdenī uz 30 sekundēm. Tas ļauj miziņai sākt atdalīties no mīkstuma.
LASI VĒL:
Zelta vērts triks - apkaisiet šo uz pannas, un jūsu olas nepiedegs
Telefons, televizors, klēpjdators - kā pareizi tīrīt elektronisko ierīču ekrānus
Pēc tam ātri pārvietojiet tomātus bļodā ar ledusaukstu ūdeni. Šī pēkšņā temperatūras maiņa aptur gatavošanas procesu un atvieglo mizas mizas nomizošanu. Pēc atdzesēšanas mizu var viegli noņemt; vienkārši nolauziet to ar nazi vai pirkstiem.
Mikroviļņu krāsns izmantošana
Šī metode ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas izvairīties no vārīšanas un ledusaukstā ūdens radītajām neērtībām. Mikroviļņu krāsns ļauj ātri uzsildīt tomātus līdz vajadzīgajai temperatūrai, lai sāktu mizas nolobīšanu.
Mizošanas instrukcija:
Katrā tomātā sadurstiet ar dakšiņu vairākās vietās, lai tas karsēšanas laikā nesaplīstu; Novietojiet tomātus uz šķīvja un karsējiet mikroviļņu krāsnī ar lielu jaudu 1–2 minūtes atkarībā no tomātu lieluma un daudzuma.
Ļaujiet tomātiem nedaudz atdzist, lai tos varētu apstrādāt. Mizai vajadzētu viegli nolobīties; vienkārši novelciet to ar nazi vai pirkstiem.
Tieši tik vienkārši var noņemt tomātu mizu pāris minūšu laikā. Noteikti izmēģiniet!