Reizēm gadās veikalā iegādāties veselu vistu. Un tiešām, nav nekā skaistāka par vistas cepeti. Bet, ja ir nepieciešamība veselu visu sadalīt uzreiz vairākās daļās, tad tas var būt zināms izaicinājums. Noskaidrosim, kā to vislabāk izdarīt.
Viss process neaizņems daudz laika vai pūļu, ja zināsiet pareizos soļus. Mēs jums pastāstīsim, kā ātri sagriezt vistu.
Kā izvēlēties kvalitatīvu vistu
Izvēlieties atdzesētu gaļu, nevis saldētu: tajā būs mazāk ūdens un būs vieglāk pārbaudīt tās svaigumu. Pērciet vistu ar maigu rozā ādu. Tas nozīmē, ka putns ir jauns un gaļa būs mīksta. Liemenim jābūt bez pelēkdzelteniem plankumiem, skrambām un zilumiem.
Pasmaržojiet putnu — tam vajadzētu smaržot pēc jēlas gaļas. Ja sajūtat nepatīkamu smaku, piemēram, zāļu smaku, nepērciet to. Piespiediet gaļu ar pirkstu. Ja tā ir svaiga, tā ātri atgūs sākotnējo formu.
                    
                        
                    
Izvēlieties pareizo nazi
Jums vajadzētu būt vairākiem nažiem: Cirvis – vistas griešanai lielos gabalos; Kaulu nazis – gaļas atdalīšanai no skrimšļa; Filejas nazis – gaļas griešanai mazos, kārtīgos gabaliņos. Grieziet vistu, nelietojiet robainus nažus, lai nesabojātu šķiedras.
LASI VĒL:
Nevainojami sālīts lasis – 5 vienkāršas receptes izsmalcinātai garšai
Kā ātri un bez smakas virtuvē pagatavot bietes – 3 pārbaudītas metodes
Svarīgi ir griezt tikai pie locītavām. Nedaudz iegriez ādā un pagriez locītavu, lai atvieglotu griešanu. Griešana gar kauliem notrulinās nazi, tādējādi tērējot laiku un pūles.
                    
                        
                    
Ievēro pareizo secību
Visvieglāk veselu vistu sagriezt pa posmiem:
Nogriez kājas; Atdali stilbus no stilbiem;
Atdali spārnus no liemeņa;
Apgriez krūtiņu ar ādu uz leju;
Nogriez plānos kaulus abās krūtiņas pusēs un atdali to no muguras;
Veic griezumu gar abām krūšu kaula pusēm;
Pavelc krūšu kaulu uz augšu – tas viegli atdalīsies no gaļas;
Sadali fileju porcijās.
Pēc vistas sagriešanas neizmet atlikušos kaulus. No tiem var pagatavot bagātīgu vistas buljonu vai zupu.