Nevainojami sālīts lasis  –  5 vienkāršas receptes izsmalcinātai garšai

Zivju sālīšana ir ne tikai vienkāršs, bet arī jautrs process, kura rezultātā iegūst gardu un veselīgu ēdienu. Šajā rakstā mēs detalizēti aplūkosim, kā mājās sālīt lasi, kādas sastāvdaļas būs nepieciešamas, kas notiek sālīšanas laikā, kā pareizi aprēķināt daudzumus un sālīšanas laiku, kā arī piedāvāsim vairākas metodes dažādām gaumēm.

Sālīšanas process

Šis ir konservēšanas process, kurā sāls atvelk mitrumu, radot nelabvēlīgus apstākļus baktēriju un mikroorganismu augšanai. Rezultātā zivs kļūst stingrāka un iegūst raksturīgu sāļu garšu. Cukurs, kas tiek pievienots sālīšanas laikā, mīkstina garšu un palīdz saglabāt tekstūru.

Kā pareizi sālīt lasi - sastāvdaļu aprēķināšana

Sāls un cukura daudzums, kā arī sālīšanas laiks ir atkarīgs no zivs lieluma un biezuma, kā arī no vēlamās sāļuma pakāpes. Vidēji uz 1 kg zivs jums būs nepieciešams:  2-3 ēdamkarotes sāls un 1-2 ēdamkarotes cukura.

Sālīšanas laiks ir no 12 līdz 48 stundām. Jo ilgāk lasis atrodas sālījumā, jo sāļāka ir garša. Viegli sālītai zivij pietiek ar 12 stundām, bet sāļākai zivij - ar 36 stundām.

Kā sālīt svaigu lasi- vienkārša recepte

Sajauc 3 ēdamkarotes rupjās sāls, 2 ēdamkarotes cukura un 1 tējkaroti melno piparu. Ievieto filejas bļodā ar miesas pusi uz augšu un vienmērīgi sadali garšvielas.

Pārklājiet ar pārtikas plēvi un vāku. Atdzesējiet ledusskapī 24–48 stundas. Pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni un noņemiet lieko mitrumu ar papīra dvieli.

LASI VĒL:

Kā pagatavot viegli sālītu lasi

Tiem, kas dod priekšroku viegli sālītām zivīm, varat samazināt sāls daudzumu un saīsināt sālīšanas laiku. Ņemiet 1 kg filejas, 2 ēdamkarotes rupjās sāls un 1 ēdamkaroti cukura.

Sajauciet sāli un cukuru un vienmērīgi pārkaisiet filejas. Pārklājiet ar pārtikas plēvi, aizveriet vāku un atdzesējiet ledusskapī 12 stundas. Ja jūtat, ka zivs nav pietiekami sālīta, ļaujiet tai nostāvēties vēl 12 stundas.

Kā veikt “slapjo” sālīšanu

Slapjā sālīšana ir zivju sālīšanas metode sālījumā. Tā iegūst maigu garšu. Lai to izdarītu, 1 litrā verdoša ūdens izšķīdiniet 4 ēdamkarotes rupjās sāls un 2 ēdamkarotes cukura, pievienojiet 1 lauru lapu un 5 melnos piparus. Pārlejiet filejas ar atdzesēto sālījumu, pārklājiet un atdzesējiet ledusskapī uz 24 stundām.

Kā sālīt laša filejas garšvielās

Tiem, kam patīk pikantas garšas, piedāvājam sālījuma recepti ar garšvielām un garšaugiem. Lai to izdarītu, sajauciet 2 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes rupjās sāls, pa 1 tējkarotei koriandra, dilles un melno piparu.

Apkaisiet filejas mīkstumu ar iegūto maisījumu, pārkaisiet ar lauru lapu un pārklājiet ar pārtikas plēvi. Noslēgto trauku atdzesējiet ledusskapī uz 24 stundām.

Svarīgi: Lai sasniegtu perfektu rezultātu, ievērojiet pareizās sastāvdaļu proporcijas un katras receptes sālīšanas laiku. Izbaudiet mājās gatavotu sālītu lasi jebkurā gada laikā!