Termoss ir īsts glābiņš tiem, kam patīk karstie dzērieni, atrodoties ceļā, pastaigā vai mācībās. Pastāvīga lietošana ilgstoši var izraisīt tējas traipu, kaļķakmens un nepatīkamas smakas veidošanos iekšpusē.
Tāpēc nereti daudziem rodas jautājums - kā tīrīt termosa iekšpusi? Šajā rakstā mēs aplūkosim, kā rūpēties par termosu, lai tas būtu tīrs un svaigs.
Vienkārši veidi, kā iztīrīt termosu no tējas kaļķakmens un katlakmens
Šīs ir bieži sastopamas problēmas, kas rodas, lietojot termosu. Šie nogulsnes sabojā izskatu un ietekmē dzēriena garšu. Mēs piedāvājam efektīvas tīrīšanas metodes.
Citronskābe: izšķīdiniet 2–3 ēdamkarotes karstā ūdenī, ielejiet šo šķīdumu termosā. Ļaujiet ievilkties 3–4 stundas vai ilgāk, pēc tam rūpīgi noskalojiet ar ūdeni.
Cepamā soda: pievienojiet 3 ēdamkarotes un pievienojiet karstu ūdeni. Ļaujiet ievilkties 2–3 stundas, pēc tam rūpīgi noskalojiet ar ūdeni.
Etiķis: piepildiet termosu ar 1 daļu etiķa pret 3 daļām ūdens un ļaujiet ievilkties 2 stundas. Pēc tam rūpīgi noskalojiet ar ūdeni.
Kā noņemt smakas no termosa
Nepatīkamas smakas rodas neizlietotu dzērienu un nepareizas uzglabāšanas dēļ. Lai novērstu smakas pēc mazgāšanas, noteikti nosusiniet visas izjauktās daļas un notīriet vāku.
Sagrieziet citronu daiviņās un ievietojiet tās termosa iekšpusē. Piepildiet ar karstu ūdeni un ļaujiet tam nostāvēties 2-3 stundas. Tas noņems smaku un atsvaidzinās trauku.
LASI VĒL:
Pievienojiet 2-3 ēdamkarotes cepamās sodas un pievienojiet karstu ūdeni. Pēc 3 stundām noskalojiet ar ūdeni. Dzeramās sodas vietā varat izmantot etiķi vai sāli.
Citas metodes
Rīsi vai jebkuri citi graudi palīdzēs noņemt kaļķakmeni un dzērienu atlikumus no termosa iekšpuses.
Ja sajaucat vienādās daļās ūdeņraža peroksīdu un ūdeni un ielejat to termosā, tas būs tīrs 2–3 stundu laikā.
Kā tīrīt nerūsējošā tērauda termosu
Nerūsējošā tērauda termosiem nepieciešama īpaša piesardzība. Šeit ir daži noderīgi padomi: Regulāri tīriet termosu ar siltu ūdeni un maigu mazgāšanas līdzekli, lai novērstu kaļķakmens uzkrāšanos.
Izvairieties no abrazīvu tīrīšanas līdzekļu un cietu suku lietošanas, lai nesaskrāpētu termosa virsmu. Reizēm atkaļķojiet ar cepamo sodu vai citronskābi.
Pēc katras lietošanas reizes rūpīgi noskalojiet termosu ar ūdeni, lai noņemtu dzērienu atlikumus un novērstu smakas.
Termosa tīrīšana ir svarīgs solis, lai uzturētu to labā stāvoklī un pagarinātu tā kalpošanas laiku. Regulāra tīrīšana un pareiza kopšana nodrošinās svaigus un gardus dzērienus katru reizi.