Kāpostu salāti, kas kādreiz bija neatņemama sastāvdaļa katrā ēdnīcā - vienkārša recepte

Jūs iegūsiet vieglus, barojošus un modernus salātus, kas lieliski sader ar jebkuru ēdienu, sākot no kotletēm līdz zivij.

Padomju laikos tos pasniedza katrā skolā, rūpnīcā un studentu ēdnīcā. Mūsdienās šī recepte atgriežas modē, apvienojot minimālu sastāvdaļu daudzumu, maksimālu labumu fiziskajai labsajūtai un bērnības nostalģijas pieskārienu. Kā pagatavot vienkāršus kāpostu salātus, pastāstīsim šajā rakstā.

Kas ir šajos "vitamīniem bagātajos" salātos

Klasiskajā receptē ir nepieciešami tikai svaigi kāposti, burkāni, sīpolloki un nedaudz etiķa vai citrona sulas. Dažreiz, lai līdzsvarotu garšu, tika pievienots ābols vai šķipsniņa cukura.

Sīki sakapājiet kāpostus un labi saspaidiet tos ar rokām, lai atbrīvotu sulu. Pēc tam pievienojiet sarīvētus burkānus, sāli un nedaudz saulespuķu eļļas, un gatavs. Sastāvdaļas pielāgojiet pēc savas gaumes.

LASI VĒL:

Salātus var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas, un tie kļūst tikai garšīgāki, dārzeņiem marinējoties savā sulā.

Kāpēc tos sauc par "vitamīniem bagātiem"

Kāposti ir C, K un B vitamīnu, kā arī šķiedrvielu avots, kas atbalsta gremošanas sistēmu. Burkāni pievieno beta-karotīnu, kas uzlabo redzi un ādu, savukārt zaļumi nodrošina dabiskus antioksidantus. Rezultāts nav tikai salāti, bet gan īsts "vitamīnu lādiņš" imunitātei, īpaši aukstajā sezonā, kad svaigu dārzeņu ir mazāk.

Kā modernizēt garšu

Lai atjauninātu pazīstamo garšu, varat pievienot dažas nianses: dažus pilienus citrona sulas etiķa vietā; karoti olīveļļas maigākai garšai; nedaudz svaigu garšaugu, saulespuķu sēklu vai sezama sēklu tekstūrai.

Svaigus zaļumus izvēlieties pēc savas gaumes – lieliski derēs dilles, pētersīļi un koriandrs. Tādā veidā jūs iegūsiet vieglus, barojošus un modernus salātus, kas lieliski sader ar jebkuru ēdienu, sākot no kotletēm līdz zivij.