Ja jums patīk virtuves eksperimenti un jaukas uzkodas, šī ideja noteikti ir domāta jums. Mini "ķirbju" picas ir ne tikai gardas, tās ir arī prieks acīm. Un, patiesībā no ķirbja tur nav ne miņas.
Ēdienu blogere Katja Ribalka dalījās ar mini “ķirbju” picu recepti, kas ir ne tikai neticami jaukas, bet arī neticami gardas. Šī TikTok tendence jau iekaro visu to cilvēku sirdis, kuriem garšo siers, sēnes un viegli pagatavojamas uzkodas.
Nepieciešamās sastāvdaļas mīklai
Siltais piens 100 ml
Mīksts sviests 15 g
Sviests 15 g
Ola 1
Cukurs 15 g
Sausais raugs 5 g
Milti 250 g
Nepieciešamās sastāvdaļas pildījumam
Sulguni siers (bet var izvēlēties arī citu veidu) pēc garšas
Sīpols pēc garšas
Sēnes pēc garšas
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Sajauc pienu, sviestu, augu eļļu, olu, cukuru un raugu. Pievieno miltus un mīca mīklu, lai tā būtu mīksta un viendabīga.
Atstāj siltā vietā uz 40 minūtēm, lai mīkla uzrūgst. Pēc uzrūgšanas mīklu ar rokām saspiež un sadali 6 gabalos. Veidojiet maizītes.
Sajauciet rīvētu sieru ar smalki sagrieztu sīpolu un apceptām sēnēm. Saplaciniet katru mīklas gabalu. Ievietojiet pildījumu iekšpusē un izveidojiet bumbiņas.
Lai izveidotu ķirbja formu, uzmanīgi sasieniet katru gabalu ar virtuves auklu, bet nevelciet to pārāk cieši. Apsmērējiet mini picas ar olu un piena maisījumu.
Cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 20 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un siers ir izkusis.
Neuztraucieties par ķirbja formu; neliela asimetrija piešķir šarmu. Lai iegūtu spilgtāku garšu, pildījumam varat pievienot nedaudz ķiploku vai garšvielu. Sulguni sieru var aizstāt ar mocarellu vai jebkuru citu kausētu sieru pēc jūsu izvēles.
Šīs mini “ķirbju” picas ir ne tikai gardas, bet arī skaistas. Tās ir ideāli piemērotas ballītēm, bērnu ballītēm vai vienkārši kā patīkama uzkoda. Un pats labākais ir tas, ka tās ir viegli pagatavot, pat ja neesat profesionāls pavārs.